Neprehliadnite

Výnimka pre kanadskú tínedžerku Hendersonovú

 

Brooke_01

Sedemnásťročná kanadská golfistka Brooke Hendersonová, ktorá len pred niekoľkými dňami triumfovala na turnaji Portland Classic, získala plné členstvo na LPGA Tour. Takéto privilégiá majú len hráčky staršie ako 18 rokov, takže musela dostať výnimku.

PINEHURST, NC - JUNE 21:  Amateur Brooke Henderson of Canada waves to the gallery on the first hole during the third round of the 69th U.S. Women's Open at Pinehurst Resort & Country Club, Course No. 2 on June 21, 2014 in Pinehurst, North Carolina.  (Photo by Scott Halleran/Getty Images)

Hendersonová pri svojich desiatich štartoch na turnajoch LPGA si tento rok zarobila už 661.264 dolárov, ale pretože nebola členkou LPGA, je pri jej mene vo finančnom rebríčku nula dolárov, rovnako ako nula bodov v poradí najlepších nováčikov sezóny. Hendersonová sa pritom stala len treťou hráčkou v histórii, ktorá vyhrala turnaj na LPGA Tour pred svojimi 18. narodeninami. Pred ňou sa to podarilo len Lydii Ko a Lexi Thompsonovej.

Brooke_03

Kanadská tínedžerka sa napriek svojmu veku rozhodla spísať petíciu, ktorú poslala šéfovi LPGA Mikovi Whanovi. Odpoveď bola rýchla a od budúceho turnaja LPGA už bude Hendersonová členkou najprestížnejšej ženskej série. Hendersonová má už garantovaný štart na poslednom major turnaji roku, ktorým je Evian Championship tiež na záverečnom turnaji sezóny CME Group Tour Championship.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv