Neprehliadnite

US PGA Championship: Po úvodnom dejstve lídrom Dustin Johnson

 

Dustin_02

Americký golfista Dustin Johnson využil dobré podmienky, nastrieľal 66 úderov a po prvom kole vedie so skóre -6 posledný major sezóny – US PGA Championship. Favorizovaný Rory McIlroy zo Severného Írska a Jordan Spieth z USA zapísali zhodne v silnom vetre -1 a figurujú na delenom 24. mieste. Johnson vyšiel na ihrisko vo Whistling Straits plnom bunkerov dopoludnia, keď ešte toľko nefúkalo a zahral ígl na päťparovej šestnástke, k tomu pridal päť berdíkov a len jedno bogey. „Odviedol som skvelú prácu a bol trpezlivý,“ pochvaľoval si líder.

Dustin_04

Na druhom mieste je o jednu ranu späť Švéd David Lingmerth, ktorý aj v silnom vetre odviedol kolo so šiestimi birdies a jedným bogey. Na delenom treťom mieste stráca ďalší úder osem hráčov vrátane Američana Matta Kuchara a Austrálčana Jasona Daya. Najsledovanejšími hráčmi boli svetová jednotka a dvojka – obhajca titulu McIlroy a tohtoročný víťaz US Masters a US Open Spieth. Obaja išli po ihrisku spolu a divákom predviedli niekoľko skvelých úderov, ale tiež párkrát chybovali a museli sa zachraňovať. „Bolo to solídne golfové kolo. Každý výsledok pod par bol v popoludňajších podmienkach slušný,“ zhodnotil svojich 71 rán McIlroy, ktorý hrá po prvý raz po zranení členka.

Dustin_05
McIlroy sa blysol skvelou ranou na päťparovej päťke, na ktorej poslal prihrávku vedľa grínu na kraj vody. Zroloval si pravú nohavicu, loptičku poslal kúsok od jamky a zahral par. „Snažil som sa len o to, aby som sa moc nenamočil,“ vtipkoval a doplnil: „Musel som to hrať dosť silovo a mal som šťastie, že som z toho vyviazol bez straty.“ Dvadsaťdvaročný Spieth zvládol prvých desať jamiek v pare a potom zapisoval bogey. Na dvanástke si ale pomohol k birdie čip-inom, krátkou prihrávkou spoza grínu, ktorá skončila v jamke, a ďalšie pridal na šestnástke. „Som rád, že som sa dostal pod par a udržal sa v turnaji, v hre o miesta najvyššie,“ skonštatoval Spieth.

Dustin_03

Štvornásobný šampión turnaja Tiger Woods zahral tri rany nad par a v druhom kole bude bojovať, aby prešiel katom. To sa mu na predchádzajúcich dvoch majoroch US Open a British Open nepodarilo. „Loptičku som triafal dobre, ale patovanie nebolo nič moc, azda najhoršie za veľmi dlhú dobu,“ reagoval Woods. V pare obišli úvodnú osemnástku ďalší z favoritov, dvojnásobný víťaz US Masters Bubba Watson i päťnásobný víťaz majorov Phil Mickelson.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv