Neprehliadnite

S Austrianom do Miami

 

V čase letného letového poriadku majú klienti Austrian Airlines možnosť vybrať si z rozsiahlej ponuky stotridsiatich destinácií v päťdesiatich ôsmich krajinách.
Text Milan Štefančík  foto archív


Rakúsky prepravca sa v roku 2015 sústredí predovšetkým na rozšírenie ponuky letov do vyhľadávaných turistických destinácií. Od júna tohto roka bude rakúska letecká spoločnosť lietať z Viedne priamo na Menorcu a od októbra do Miami, ako aj na ostrovy Maurícius a Srí Lanka. Na dôvažok zvyšuje Austrian Airlines i frekvencie letov do Severnej Ameriky.

Zima v teple

V rámci expanzie pridá Austrian Airlines na začiatku zimy nový letový cieľ v USA – Miami. Od 16. októbra tam prepraví cestujúcich každý pondelok, stredu, piatok, sobotu a nedeľu Boeing 777. Let do Miami, vzdialeného od Viedne 8 400 kilometrov, potrvá deväť hodín a štyridsať minút. Miami je šiestou destináciou Austrianu v Severnej Amerike – popri existujúcich linkách do New Yorku, Washingtonu, Chicaga a kanadského Toronta.

Ako na hojdačke

Miami, mesto mnohých tvárí a paradoxov nielen pre ekonomické výkyvy. Americké supermesto celosvetového významu s najväčšou koncentráciou medzinárodných bánk v celých Spojených štátoch. Významný dopravný uzol, no rovnako aj stále jedno z najväčších prekladísk a skladísk kokaínu na svete.

Mesto, ktoré sa po druhý raz narodilo potom, keď v roku 1992 jeho juh kompletne zdevastoval hurikán Andrew a spôsobil mu nenahraditeľné škody za vyše 20 miliárd dolárov, aby sa vzápätí ocitlo na dne medzi najchudobnejšími mestami celých USA po finančných škandáloch svojich najvyšších zástupcov. Mesto, ktoré sa nevzdalo a je znovu na výslní medzi elitou. Vďaka prisťahovalcom najmä z Latinskej Ameriky až 65 percent z jeho 5,2 milióna obyvateľov používa ako prvý jazyk španielčinu, ale nebojte sa, po anglicky sa dohovoríte tiež.

Mesto, ktoré nazývajú domovom mnohé celebrity. Majte oči otvorené! Ak vám bude niekto pripomínať napríklad Andyho Garcíu, Evu Mendesovú či oscarového Sidneyho Poitiera, tak to nemusia byť ich dvojníci. Podobne ako Gloria Estefan, Barry Gibb, Julio Iglesias so synom Enriquem, Ricky Martin, Pitbull. Športovcov ani nemenujem. Nech teda Anna Kurnikovová slúži za všetkých…

Golfový cieľ

Mesto športov, predovšetkým bejzbalu, amerického futbalu, basketbalu, tenisu, futbalu, automobilových pretekov, golfu, ale aj hokeja (Florida Panthers). Tropické počasie vás bude držať v dovolenkovej nálade bez ohľadu na to, s akým cieľom ste toto mesto navštívili. Z pohľadu milovníkov golfu je ideálne zrejme skôr zimné obdobie medzi novembrom a aprílom, keď je v porovnaní s letom oveľa menej zrážok.

Aj preto sa turnaj z cyklu svetových majstrovstiev v golfe každoročne koná v marci. Dejiskom je Trump National Doral Golf Club, kde jeho majiteľ osobne víta majstrov tohto športu a celebrity zo všetkých oblastí života. Ponúka hneď štyri kompletné osemnásťjamkové ihriska, luxusné ubytovanie, spa a servis, všetko s jeho typickou dokonalosťou.

Keďže golfových ihrísk je tu určite viac, než máme priestoru pre tento článok, ktorý by nám nestačil ani len na ich postupné vymenovanie, tak z vyše stovky vyberáme zopár s najvyšším hodnotením práve od cestovateľov, ako ste vy:

  • Championship at Hollybrook Golf & Tennis Club – PGA majstrovské ihrisko, 2 x 18 jamiek (pre ženy zvlášť), 6 025 metrov, par 72, plus 14 tenisových ihrísk = 2 muchy jednou ranou!

  • Jacaranda Golf Club – má 2 samostatné ihriská a kluby: PGA majstrovské ihrisko East je orientované na východ, má 18 jamiek, 6 625 metrov a par 72, západné West má 18 jamiek, 6 198 metrov a par 72,
  • Diplomat Resort Country Club, 3 v 1: golf, tenis a jachtársky klub!
    Takto by sme mohli pokračovať donekonečna, ale popri golfe, plážach s bielym pieskom, nákupoch či nočnom živote je v Miami určite priam nevyhnutné navštíviť aj:
  • historickú a zároveň zábavnú štvrť Art Deco s hotelmi v štýle art deco, so zábavnými podnikmi, s butikmi a reštauráciami,
  • známu nákupnú ulicu Lincoln Road Mall s obchodnými domami Aventura Mall a Dolphin Mall,
  • Little Havana, domov pre vyše stotisíc kubánskych prisťahovalcov, ktorí si sem preniesli všetko, čo by ste na Kube obdivovali – hudbu, rum, cigary, salsu a možno tu stretnete aj Fidela s Che, ktorí sa s vami ochotne odfotia,
  • múzeum so záhradami Vizcaya, prezývanými aj Versailles na Floride,
  • Everglades National Park – jeden z najzaujímavejších verejných národných parkov v USA. Unikátne močariská s rozlohou viac ako 600-tisíc ha ukrývajú vzácne živočíšne druhy, ako sú napr. krokodíl americký, floridský panter alebo lamantín karibský. Národný park ponúka rôzne prehliadky parku či už pešo, na vznášadlách alebo kanoe.

Miami je neprehliadnuteľné mesto, a aby ste mohli povedať, že ste naozaj videli USA, musíte ho jednoducho navštíviť. Aj preto ho letecká spoločnosť Austrian Airlines zaradila do svojho portfólia. A tu je špeciálna ponuka, ktorú pri tejto príležitosti pre vás pripravila v spolupráci s CK TUI la, nevešajte hReiseCenter Slovensko, s. r. o. (ceny hotelov sú vrátane letenky na Miami):

Crystal Beach Suites 3*, bez stravy, cena od 1 042 eur/ 7 nocí

Riu Plaza Miami Beach 4*, raňajky, cena od 1076 eur/ 7 nocí

Fontainebleau 5*, bez stravy, cena od 1 586 eur/ 7 nocí

No ak by vás ani jedna z vyššie uvedených ponúk neoslovila, nevešajte hlavu! CK TUI ReiseCenter Slovensko, s. r. o., vám „ušije“ pobyt na mieru podľa vašich individuálnych požiadaviek.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv