Neprehliadnite

Kórejčan Bae sa zrejme dvojročnej vojenskej službe nevyhne

 

Sang_02

Kórejský golfista Sangmoon Bae sa snažil vyhnúť základnej vojenskej službe v rodnej krajine, ale všetko nasvedčuje tomu, že sa mu to nepodarí. Ani súd mu totiž nepomohol v jeho snahe aspoň odložiť nástup na povinnú vojenskú službu. Dvadsaťdeväťročnému Kórejčanovi vypršalo už vo februári povolenie k pobytu v USA a rodná zem ho povolala do zbrane.

Sang_04

Pred dvoma sezónami získal Bae povolenie k trvalému pobytu v USA, ale teraz nemá administratívne záležitosti doriešené. Víťaz dvoch turnajov US PGA Tour sa ale napriek tomu odmietol vrátiť, a tak ho obvinili z porušenia juhokórejských vojenských služobných predpisov. Bae sa ešte pokúsil predĺžiť si pobyt podaním žaloby, ale súd v jeho rodnom meste Daegu podporil názor vojenskej organizácie krajiny.

Sang_01

Na rozdiel od neho, iní známi kórejskí golfisti K. J. Choi a Y. E. Yang si vojnu odslúžili ešte predtým, ako sa stali členmi US PGA Tour. Južná Kórea je totiž technicky stále vo vojnovom stave so svojim severným susedom po Kórejskej vojne z rokov 1950 až 1953. Preto musia všetci juhokórejskí muži vo veku 18 – 35 rokov odslúžiť dva roky vojny. Vojenskej službe sa v krajine snaží vyhnúť mnoho osobností, najmä herci, hudobníci a športovci, ale tamojšie vojenské orgány sú nekompromisné.

Sang_03

Bae, ktorý svoj druhý titul na zámorskom okruhu vyhral vlani v marci na Frys.com Open, si zarobil v tejto sezóne už viac ako dva milióny dolárov. Paradoxne, pokiaľ by nastúpil na vojnu, jeho mesačný príjem by sa pohyboval okolo 130 dolárov. Len pri svojom poslednom štarte na The Greenbrier Classic, kde skončil delený 54., si zarobil 15.209 dolárov.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv