Neprehliadnite

European Tour rozdelí rekordné prize money

 

Po rokoch strádania sa zdá, že sa do European Tour dostáva opäť do dobrej kondície. Nehovoríme len o samotnom počte turnajov, ale predovšetkým výškou finančných odmien. V aktuálnom ročníku Race to Dubai sa totiž tento rok hrá o rekordných 166 miliónov euro. V porovnaní s vlaňajšou sezónou narástla výška turnajových prize money o 26 miliónov euro, čo je navýšenie o 18,5 percent. Navýšení pomohlo nielen to, že niektoré turnaje zvýšili dotácie, ale tiež že se v tohtoročnom programe objavili nové turnaje.

ET_05

Na rekordných 5 miliónov eur sa napríklad vyšplhala dotácia BMW PGA Championship vo Wentworthe, ktorý je vlajkovou loďou European Tour. V kalendári Race to Dubai 2015 je momentálne 48 turnajov hraných v 27 rôznych krajinách. Je medzi nimi tento rok po druhý raz aj zastávka v Českej republike – Czech Masters na Albatrosse koncom augusta.

ET_02

Štyridsiatka základných turnajov European Tour mimo štyri majory a štvorlístok turnajov World Golf Championship ponúka 97,4 milióna eur, čo je najviac v histórii európskej série. A o 11,8 percent viac než vlani. A pokiaľ sa započíta aj bonus päť miliónov dolárov, ktorý si po poslednom turnaji v Dubaji rozdelí 15 najlepších hráčov poradia Race to Dubai, presiahne celková čiastka odmien 100 miliónov euro.

ET_04

Medzi sedem nových turnajov, ktoré prispeli k rozšíreniu kalendára a navýšeniu prize money, patrí okrem iných jamkovka Paula Lawrie s dotáciou milión euro, trojmiliónové British Masters v spolupráci so Sky Sports, či Porsche European Open s dotáciou 2 milióny euro.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv