Neprehliadnite

British Open – 3. kolo: Pred finále na čele trio vrátane írskeho amatéra Dunneho

 

Tretie kolo golfového majoru British Open úplne prehádzalo poradie na najvyšších priečkach. Pred pondelkovým finále sú na čele s 12 ranami pod par juhoafrický víťaz turnaja z roku 2010 Louis Oosthuizen, Austrálčan Jason Day a nečakane tiež 22-ročný írsky amatér Paul Dunne.

The_open_00

O jeden úder za nimi už je Američan Jordan Spieth, ktorý vyhral dva predchádzajúce majory a útočí na post svetovej jedničky. Jeho doteraz vedúci krajan Dustin Johnson tretie dejstvo na slávnom ihrisku Old Course v St. Andrews pokazil. Zahral tri rany nad par, čo bolo druhé najhoršie skóre dňa, a klesol až na 18. miesto.

The_open_02

Dvadsaťjedenročný Spieth tento rok vyhral US Masters aj US Open. Má šancu nadviazať na Bena Hogana a ako prvý od roku 1953 ovládnuť prvé tri majory sezóny. V tom prípade by v čele svetového rebríčka vystriedal Roryho McIlroya zo Severného Írska, ktorý kvôli pretrhnutým väzivám v členku neštartuje.

The_open_03

Spiethovi ale môže cestu na trón pokaziť Dunne. I on tretie kolo zvládol so skóre -6 a môže sa stať prvým amatérskym víťazom British Open po 85 rokoch. Kvôli piatkovej a sobotňajšej nepriazni počasia turnaj po druhý raz v histórii vyvrcholí až v pondelok. Doteraz sa British Open dohrával s denným oneskorením len v roku 1988 na ihrisku v Lythame, slávny Klaretový džbán vtedy získal legendárny Španiel Seve Ballesteros.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv