Neprehliadnite

US Open – 1. kolo: V Chambers Bay začali najlepšie Johnson a Stenson

 

Vo vedení sa po prvom kole golfového US Open usadili Američan Dustin Johnson a Švéd Henrik Stenson. Obaja na úvod druhého majoru sezóny na linksovom ihrisku v Chambers Bay zahrali skóre päť rán pod par. Prvý hráč sveta Rory McIlroy zapísal výsledok +2 a je na delenom 52. mieste. Lepšie začala svetová dvojka Jordan Spieth z USA, ktorý je vďaka -2 spolu so šiestimi hráčmi siedmy. Víťaz štrnástich majorov Američan Tiger Woods potreboval na prvé kolo 80 úderov, čo je jeho štvrté najhoršie profesionálne kolo v kariére, a figuruje až na 152. mieste.

henrik-stenson

Johnson mal aj vďaka dlhým ranám birdie a jedno bogey. Stenson ho vyrovnal potom, čo zahral birdie na štyroch z posledných piatich jamiek. „Loptičku som výborne triafal a kontroloval a mal celý deď množstvo birdie šancí,“ povedal Johnson, ktorý rovnako ako Stenson útočí na prvý titul na major turnaji. O ranu späť za vedúcou dvojicou je Američan Patrick Reed, dva údery strácajú ďalší Američania Matt Kuchar, Ben Martin a amatér Brian Campbell.

Dustin

Nádejne rozohral turnaj Phil Mickelson. Američan, ktorý by výhrou skompletizoval kariérny grandslam, je se skóre -1 na delenom 14. mieste. „Zahral som prvý deň pod par a môžem byť spokojný,“ uviedol Lefty, ktorý bol na US Open šesťkrát druhý. Bývalý svetový líder Woods sa naďalej trápi. Trojnásobný šampión US Open, naposledy v roku 2008, mal jediné birdie, ale osem bogey a na štvorparovej štrnástke dokonca triple bogey.

Tiger

US Open
Chambers Bay GC, University Place, Washington (USA), PAR: 70
/Dotácia turnaja: 9 mil. USD/

T1. Henrik Stenson (Švéd.) 65/-5 a Dustin Johnson (USA) 65/-5, 3. Patrick Reed (USA) 66/-4, T4. Matt Kuchar (USA) 67/-3 a Ben Martin (USA) 67/-3, Brian Campbell (USA) 67/-3, T7. Cody Gribble (USA), T7. Francesco Molinari (Tal.) 68/-2, Jason Dufner (USA) 68/-2, Marc Warren (Škót.) 68/-2, Joost Luiten (Hol.) 68/-2, Jordan Spieth (USA) 68/-2, Jason Day (Austr.) 68/-2.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv