Neprehliadnite

Golfrevue na Irish Open

 

Bola to fakt veľká sláva. Nie preto, lebo sme boli po prvý raz na Európskej túre mimo nášho stredoeurópskeho regiónu. Ale predovšetkým pre samotný turnaj. Dubai Duty Free Irish Open Hosted by the Rory Foundation. Tak znel oficiálny názor.  A pre vynikajúce obsadenie. Vďaka menu a aktivite svetovej jednotky patril tohtoročný Irish Open určite k najlepšie obsadenému podujatiu na tohtoročnej Európskej túre. Pätnásť hráčov z TOP 50 sveta, všetky severoírske esá od Roryho McIlroya, cez Paula McGinleyho až po Pádriaga Herringtona. A k nim kapitán Rydercupového tímu Európy 2016 Darren Clarke, ktorý porazil Tigera Woodsa a vyhral The Open, ale aj Rickie Fowler, Sergio Garcia, Lee Wetswood, Greame McDowell, Ernie Els, Shane Lowry, Martin Kaymer, Luke Donald, Miguel Ángel Jiménez a mnohí ďalší. Aj v tomto prípade platí, že čím jagavejšie hviezdy, tým väčšie dojmy.

A hviezdy pritiahli – napriek hrôzostrašnému počasiu – denne takmer tridsaťtisíc divákov. Lístky sa vypredali dávno pred začiatkom turnaja. Rovnako rýchlo sa zaplnilo aj dvanásťtisíc dobrovoľníckych miest. Svedčí to o mimoriadnom vzťahu Írov ku golfu, ale aj Severných Írov k svojim športovcom. Krásne o tom hovoril Rory pri našom stretnutí. Hoci sa plnohodnotným členom Holywood Golf Clubu stal už ako osemročný, doteraz najradšej chodí do svojho rodného klubu, tam stále bije jeho golfové srdce. Svetová jednotka však chválila aj ďalšie kvalitné ihriská a pohostinnosť tunajších ľudí. Podľa jeho názoru, to sú hodnoty, ktoré ťahajú na Zelený ostrov milióny návštevníkov ročne, vrátane golfistov.


Počas nášho relatívne krátkeho írskeho pobytu sme mali možnosť mnohokrát si overiť Roryho slová. Fantastické ihriská ponúkajú vynikajúce možnosti uspokojiť najvyššie ambície hráčov, od rýdzo amatérskych až po svetovú špičku. Skvelo vybavené kluby, v klubovniach vynikajúce reštaurácie, špičkové hotely a služby. A všade veľmi prajní a  priateľskí domáci. Čo viac si môže slovenský golfista želať. Hádam len to, aby sa s podobnými reáliami stretával aj doma. Ak to tak raz bude, verím, že sa pod Tatry vráti aj európsky golf. Náš časopis by bol rád pri tom.

Ivan Mičko, vydavateľ a šéfredaktor

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv