Neprehliadnite

MEN IN GREY

 

Štatistika hovorí, že silnejšie pohlavie podlieha módnym vrtochom ťažšie, než ženy. Týmto tvrdením nikto Ameriku neobjaví, a azda neprekvapí ani fakt, že čo sa týka vlasových trendov, majú to ich potenciálni diktátori s mužmi ešte ťažšie. Môže za to nielen konzervatívne presvedčenie, prevládajúce v pánskom štýle ako takom, ale hlavne absencia dôležitých trendsetterov, ktorých by mali páni chuť a vôľu nasledovať.

Niekoľko ich ale predsa len je. Do tejto málopočetnej skupiny jednoznačne patrí americký herec George Clooney. Filmový miláčik žien a vzor tisícov mužov. Okrem neprekonateľnej charizmy je najnovšie už aj udavačom vlasových trendov. Hoci svoj prechod na sivú farbu vlasov absolvoval už pred dávnejším časom, až teraz sa ním začali inšpirovať plejády (aj, alebo hlavne rádovo mladších) mužov a robiť to isté. Trend potvrdzuje aj americký Amazon, ktorý za posledné 3 mesiace hlási 80 percentný nárast v predaju sivej farby na vlasy – a čo je dôležité, podiel pánskych zákazníkov sa v tomto čísle smelo šplhá k polovičnému podielu.

Čo je teda príčinou? Iste, samotnému Clooneymu o pripisovať nemožno: trend prefarbenia vlasov na sivo je bez preháňania dosiaľ najvýraznejším beauty hitom prvej polovice tohto roka, a platí to aj pre ženskú časť sveta. Rihanna, Lady Gaga či Pink prijali túto farbu za svoju a milióny fanúšičiek svoje idoly nasledujú. No veľkosť a význam trendu podčiarkuje aj fakt, že sa nezastavil ani pred konzervatívnym mužským pohľadom na krásu. David Beckham, ktorý tento vlasový prerod absolvoval tiež, či už spomínaný Clooney sú toho jasným dôkazom.

Čisto subjektívne: sivé vlasy vám pridajú na charizme, optickom veku, ale tým pádom i vážnosti. Podobať sa (viac či menej) na muža, ktorý je pravidelne označovaný ako najcharizmatickejší herec planéty má jednoznačne svoje výhody. Koniec koncov – podľa prieskumov sa sivé vlasy aspoň čiastočne objavia u 40 percent mužov do 35 rokov, a v prípade pánov na vedúcich pozíciách s vysokou mierou zodpovednosti je toto číslo ešte rádovo vyššie. Nie je preto žiadny dôvod, prečo to neskúsiť.

 

Foto: Huffington Post

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv