Neprehliadnite

European Tour – BMW PGA Championship: An nečakaným víťazom vo Wentworthe, Jiménez druhý

 

Dosť nečakaného víťaza má aktuálny ročník BMW PGA Championship. Turnaj, ktorý je označovaný za vlajkovú loď European Tour, ovládol v anglickom Wentworthe talentovaný Kórejčan Byeong-hun An. Svoj premiérový titul na okruhu získal v rekordnom duchu.

An_02

An sa počas štyroch kôl dostal na výsledok -21, čím o dva údery prekonal doterajšie maximum. O šesť rán tak za sebou zanechal španielskeho veterána Miguela Ángela Jiméneza a Thongchai Jaideeho z Thajska. Dvadsaťtriročný An, ktorý vlani vyhral turnaj na Challenge Tour, čo ho posunulo k zisku karty na European Tour, je ďalším z rady juhokórejských golfových hviezd budúcnosti.

An_03

V roku 2009 sa stal v 17 rokoch najmladším šampiónom US Amateur Championship, vďaka čomu sa v roku nasledujúcom zúčastnil hneď na troch majoroch – US Masters, US Open a British Open. Na posledné dva menované by sa vďaka svojmu aktuálnemu triumfu pozrieť aj v tomto roku. Na poslednú chvíľu si totiž vo svetovom rebríčku polepšil a posunul sa do Top 60.

An_01

Do finálového kola vo Wentworthe vstupoval An na delenom prvom mieste s Talianom Francescom Molinarim. Ale zatiaľ, čo on sa trápil od prvých jamiek, An si budoval svoj náskok. Bolo z toho čisté kolo za 65 (-7), v ktorom zahral päť berdíkov a jeden ígl.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv