Neprehliadnite

V lepšej spoločnosti

 

Marbella je asi najznámejšie letovisko na Costa del Sol. Má povesť mondénneho a luxusného letoviska pre solventnejších.

Napriek tomu, že má Andalúzia až 320 slnečných dní do roka a priemerná teplota vzduchu je 19°C, voda na miestnych plážach býva mierne chladnejšia. Jej teplota je len zriedka vyššia ako 20°C.

-IMG_0876

Príjemné osvieženie

Dôvodom je blízkosť Atlantického oceánu, ktorého chladné vody tzv. hlbinným prúdením prenikajú cez Gibraltarskú úžinu do Stredozemného mora a práve tu, na Slnečnom pobreží, vystupujú na povrch. Kým horúce južanské slnko počas leta rozpaľuje vzduch, kúpeľ v príjemnej vode pôsobí ako dokonalé osvieženie.

-IMG_0931

Ak k vynikajúcej klíme prirátate úzke uličky v centre, námestíčka ukryté v tieni stromov s fontánami, nespočetnými kaviarničkami a reštauráciami, z ktorých mnohé zdobia michelinské hviezdy za špičkovú gastronómiu, prekrásne pláže a fajnovú spoločnosť, už cítite duch legendárnej Marbelly, už ste trošku ovoňali atmosféru tohto veľmi príťažlivého mesta. A to ste ešte neboli v prístave, v Puerto Banús. Postavil ho miestny developer José Banús v roku 1970 ako prístav pre luxusné jachty a obchodné centrum. Dnes je to jeden z najväčších ťahákov na Costa del Sol.

IMG_0904

Ročne pritiahne päť miliónov návštevníkov. Prichádzajú sem nielen nakúpiť, vypiť kávu na pevnine, ale aj snívať o živote tých, čo kotvia na superluxusných lodiach či bývajú v apartmánoch na vode. A je fakt, že v podstate každý z návštevníkov má reálnu šancu stretnúť práve tu nejakú medzinárodnú celebritu. Od známeho playboya Hugha Hefnera až po Julia Iglesiasa či Antonia Banderasa.

Ak golf, tak priamo v meste

18-jamkové ihrisko Rio Real, par 72, totiž leží v prestížnej štvrti, len päť minút jazdy autom od centra Marbelly. Dizajnoval ho legendárny Javier Arana, podľa niektorých zdrojov najlepší španielsky architekt všetkých čias. Ihrisko umiestnil pozdĺž rieky Rio Real a skvelo zasadil do prírodného prostredia. Počas hry máte pocit, že sem patrí od nepamäti. Tvorí organickú súčasť v tejto prominentnej a tichej mestskej štvrti plnej zelene. Dôsledne rešpektuje charakter stredomorskej prírodnej architektúry.

IMG_9094

Ihrisko otvorili v roku 1965 a podľa hodnotenia Kráľovskej španielskej golfovej federácie patrí k najlepším na Pyrenejskom polostrove najmä pre svoj layout a unikátnu krásu. Ferveje lemujú nádherné urastené pínie, palmy, prasličky, olivovníky, cyprusy a s meandrujúcou riečkou Rio Real tvoria nádhernú scenériu pre golfovú hru.

-IMG_9118

Vďaka spomínanej unikátnej stredomorskej klíme v oblasti Marbelly sa na ihrisku hrá po celý rok. Areál mimoriadne šťastne dopĺňa štvorhviezdičkový butik hotel, kde milovníci golfu a luxusu nájdu dvadsať deväť exkluzívnych izieb a apartmánov, zariadených v modernom štýle, no s prvkami andalúzskej tradície, s výhľadom na golfové ihrisko, ktoré leží rafinovane medzi pohorím Sierra Blanca a lesklou hladinou Stredozemného mora.

Text: Ivan Mičko, Foto: autor

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv