Neprehliadnite

US Masters: Spiethov skvelý vstup, McIlroy stráca sedem rán

 

Americký golfista Jordan Spieth potvrdzuje formu z uplynulých týždňov a prvý major sezóny rozbehol brilantne. Štvrtý hráč svetového rebríčka zahral prvý deň na US Masters osem Spieth Spiethúderov pod par a na ihrisku Augusta National vedie o štyri rany pred kvartetom prenasledovateľov. Prvý hráč sveta Rory McIlroy zo Severného Írska stráca už sedem rán a štvornásobný víťaz turnaja Američan Tiger Woods ešte o dve viac.

Dvadsaťjedenročný Spieth zapisoval osem berdíkov na prvých štrnástich jamkách. Práve na štrnástke predviedol ranu dňa, keď spoza stromu poslal loptičku presne na grín a trafil vlajku. Na pätnástke sa dopustil jediného bogey, ale deň zakončil birdie na osemnástke. Výsledok 64 je o jednu ránu horší než najnižšie skóre na kolo na majorech. „Som nadšený, ako dobre som triafal loptičku. Ihrisko bolo v dobrom stave a deväť birdie je vysnený štart. Je to skvelý vstup do turnaje, rozhodne si nemám na čo sťažovať. Kolo som si moc užíval,“ pochvaľoval si Spieth, ktorý vlani skončil na US Masters druhý.

Za Spiethom sú v aktuálnom rebríčku na druhom mieste jeho krajan Charley Hoffman, Angličan Justin Rose, Juhoafričan Ernie Els, ktorý štartuje na US Masters už po 21. krát, a tiež Jason Day z Austrálie, ten sa blysol na druhej deviatke piatimi birdie po sebe. McIlroy, ktorý môže vyhrať tretí major v rade a skompletizovať kariérny grandslam, predviedol niekoľko horších úderov, a preto je so skóre -1 na delenom 18. mieste. „Bol to solídny začiatok, aj keď som mohol hrať o niečo lepšie,“ hodnotil McIlroy.

Woods, ktorý hrá súťažný golf po prvý raz po dvojmesačnej pauze zavinenej boľavým chrbtom, bol horší pri prvých ranách. Na trojparovej dvanástke dokonca skončil jeho biely projektil vo vode. Aj preto uzavrel deň so štyrmi bogey a tromi birdie. Takže po úvodnom dejstve figuruje na 41. mieste.

 -JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv