Neprehliadnite

Theresa, jedine Theresa…

 

Starší si určite spomenú na šláger šlágrov, pravda v trošku inej písomnej podobe. Mladším pripomeniem, že pesnička Tereza autorskej dvojice Suchý – Šlitr v podaní Waldemara Matušku v našich krajoch dávno zľudovela.

Text: Ivan Mičko, foto: autor a archív

IMG_9045

Už pri prvom dotyku s hotelom Theresa máte pocit, že ste tu doma. Tento tradičný tirolský rodinný podnik totiž dýcha absolútnym pokojom a pohodou. Rovnako ako spomínaný šláger. Spomínate si?

Tereza, jedině Tereza,

měla by slyšet píseň mou.

Ostatní prominou,

nestojím o jinou,

jen pro tu jedinou

chci tady žít a zpívat…

Sedím vnorený do kresla na recepcii a z mysle mi nejde notoricky známa melódia. A cítim sa takmer ako v nebi. Presnejšie, som v srdci zillertalského údolia v dedinke Zell.

Dovolenka po celý rok

Znalci Zillertal dobre poznajú. Vedia, že kedykoľvek v priebehu roka navštívite toto údolie, zažijete neskutočnú dovolenku. V zime vás nadchnú podmienky na úžasnú lyžovačku a vynikajúco upravené zjazdovky i svahy pre frajerov – freeriderov, ale aj trate pre bežkárov, ľad pre korčuliarov či milovníkov športu, zvaného v týchto končinách eisstockschiessen, teda ako sa u nás vraví – curlingu. Čísla nepustia. Je tu 165 km zjazdových tratí, 55 najmodernejších lanoviek a vlekov a 35 horských chát, snežných barov a horských reštaurácií.

IMG_9018

V lete vás zasa dostanú pešie túry rozkvitnutým údolím, behy, severská chôdza, tenis, kaňoning, rafting, paraglajding, alebo len sladké ničnerobenie na brehu prekrásneho horského jazera. A nielen to. Domáci neustále zdôrazňujú – to najdôležitejšie, čo tu máme, je panenská príroda, o ktorú sa stará 400 tunajších sedliakov. Oficiálne štatistiky hovoria, že nikde inde nie je hustota ekologických roľníkov taká vysoká ako práve v Zillertale.

K hosťovi so srdiečkom

Wellness – Spa Hotel Theresa vás víta nielen pravou vysokohorskou architektúrou, ale predovšetkým úžasným prijemným ľudským prístupom. Túto filozofiu hotela a vysokú hotelovú a reštauračnú kultúru s láskou k hosťom vytvorila pani Theresa Eggerová. Je skutočnou dušou hotela a preto jej všetci hovoria „mama“.

IMG_9002

Pri osobnom stretnutí ihneď zistíte jej krásne ľudský vzťah k blížnemu, jej prirodzenú schopnosť dať hosťom to najlepšie. A so srdiečkom. To sa skutočne často nevidí. A k tomu vedie nielen rodinu, ale aj celý hotelový tím. To je, podľa môjho názoru, najväčšia hodnota hotela Theresa. Aj preto sa sem domáci i zahraniční hostia s radosťou vracajú. A návštevníci z našich končín si možno tíško od pohody pospevujú Tereza, jedine Tereza…

Golf v údolí Ziller

Nie je tajomstvom, že tretina tohto územia tvorí chránená rezervácia. To bol dôvod, prečo sa plány postaviť práve tu golfové ihrisko premenili na skutočnosť až po 25 rokoch. Golfový klub Zillertal-Uderns spolu so špičkovým osemnásť jamkovým ihriskom par 71 vybudoval známy rakúsky podnikateľ Heinz Schultz. S úsmevom tvrdí, že ho postavil preto, lebo syn má rád golf…

IMG_9050

Hoci slávnostné otvorenie areálu s moderným hotelom a perfektným zázemím bolo vlani v júni, už vtedy sme s uspokojením chválili špičkovú kvalitu ihriska a už po krátkom čase sa nahlas začína hovoriť, že majiteľov cieľ patriť k trom najlepším ihriskám v Rakúsku sa začína napĺňať. O obľube svedčí aj široká 600-členná klubová základňa.

Skvelá poloha.

Ihrisko leží na ploche 65 hektárov v prekrásnom údolí rieky Ziller v nadmorskej výške 550 metrov. Dizajnoval ho domáci architekt Diether Fahrenleitner. Krásne ho zakomponoval do okolitej prírody a tak členité ihrisko s vodnými prekážkami predstavuje špičkovú ukážku kvalitnej rakúskej krajinnej architektúry.

IMG_9045

Ihrisko nie je najľahšie, hoci je v podstate na rovine a aj prechody medzi jednotlivými jamkami sú minimálne. Má niekoľko vychytávok – ostrovný grín, ktorým sa končí dráha deviatej jamky priamo pred klubovňou. Na jamke č. 10 odpaľujete zo strechy garáží. Ak zahráte eso na jamke č. 14, dostanete do daru diamant v hodnote 5 000 eur. Nezabudnuteľná je jamka č. 15 s parom 5. Je najdlhšou v Tirolsku, meria 562 metrov zo žltých odpalísk.

IMG_8974

V areáli nechýba kvalitne zásobený obchod s golfovými potrebami, kryté cvičné odpalisko, tréningové plochy na čipovanie a patovanie, luxusná dizajnová klubovňa. Osobitou kapitolou je moderný hotel, perfektne zvládnutý veľkosťou samotnej hmoty, použitými prírodnými materiálmi v exteriéri a interiéri, vynikajúco zvládnutými detailmi. Návštevníkom slúži aj bazén, posilňovňa, wellness, reštaurácia s vinotékou, samozrejmosťou sú garáže. A izby? Fakt paráda. Len drobnosť – každá má vlastnú saunu.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv