Neprehliadnite

Porcia pop-artu

 

Aj keď súčasné dianie vo svete hodiniek sa točí takmer výlučne okolo inteligentných chronografov od značky s nahryznutým jabĺčkom v logu (ktoré sa začnú predávať na najväčších trhoch už o pár dní), našej pozornosti neunikajú ani oveľa menej komerčné počiny. Projekt s vyčerpávajúcim názvom Hublot’s Classic Fusion Enamel Britto Watch je jedným z nich.

Ako to už vo svete drahých časomerných prístrojov býva, novinky sú zväčša spojením mena ikonickej značky s osobnosťou svetového športu, šoubiznisu či umenia. A áno, aj v tomto prípade ide o limitovanú edíciu. Na to, aby mohla vzniknúť, spojil švajčiarsky výrobca Hublot sily s uznávaným pop-artovým umelcom dneška, Romerom Brittom.

Fanúšikom moderného dizajnu nie je nutné toto meno predstavovať, ale predsa len v krátkosti: pôvodom brazílsky umelec dlhodobo tvoriaci v americkom Miami predstavuje vlnu tzv. neo-pop-artu, ktorý spája hdnoty pôvodného žánru, odkazujúce na najznámejšieho predstaviteľa Andyho Warhola, s modernými progresívnymi vplyvmi v tvorbe na plátne. Britto sa pravidelne podieľa aj na charitatívnych projektoch – naposledy pred piatimi rokmi navrhol logo pri príležitosti ničivého zemetrasenia na ostrove Haiti.

A neprekvapivo, podpis umelca nájdeme na celom povrchu ciferníka hodiniek. Ich telo môže byť vyrobené z leštenej keramiky alebo leštenej platiny. Samozrejmosťou je ručne montovaný strojček Classico Hub 1302 a podľa informácií výrobcu by mali byť hodinky vodotesné do hĺbky 50 metrov. V tejto triede je remienok z čiernej kože aligátora akýmsi predpísaným štandardom, nájdeme ho preto aj tu.

Hublot zároveň dáva nový význam slovnému spojeniu ultra limitovaná edícia: bude vyrobených len 50 keramických a 30 platinových kusov, z ktorých väčšina (ak nie všetky) už pravdepodobne pozná svojho budúceho nositeľa.

Úchvatné prezentačné video tohto časomerného prístroja si môžete pozrieť kliknutím tu. 

 

Foto & video: Hublot

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv