Neprehliadnite

Juhokórejčan Bae sa snaží vyhnúť povinnej vojenskej službe

 

Juhokórejský goflista Sagmoon Bae triumfoval hneď začiatkom sezóny na turnaji Frys.com Open a zaknihoval si tak svoj druhý titul na US PGA Tour. Súčasne si tak však vypýtal pozvánku do medzinárodného tímu pre Presidentský pohár, ktorý sa uskutoční začiatkom októbra v jeho rodnej krajine. Lenže súčasne mu hrozí trestné stíhanie za porušenie vojenských predpisov v Južnej Kórei.

Sony Open in Hawaii - Round OneDvadsaťosemročnému ázijskému borcovi totiž vypršalo v januári dvojročné vízum pre pobyt v USA a bol vyzvaný juhokórejskou vojenskou správou k návratu do vlasti a odslúženiu povinnej vojenskej služby. To mal urobiť do 30 dní po vypršaní platnosti víza, ale neurobil to. Namiesto toho sa Bae, ktorý ďalej štartuje na zámorskom okruhu, odvolal k súdu. Dôvodom je fakt, že vojenská správa odmietla jeho žiadosť o predĺženie pobytu.

Bae je aktuálne na 17. mieste rebríčka medzinárodného tímu pre Presidents Cup, ale každý kvalitný výsledok ho posunie v poradí vyššie. V Južnej Kórei podľa zákona musia všetci muži vo veku medzi 18 až 35 rokmi vykonať základnú dvojročnú vojenskú službu. Aj preto, že Južná Korea je stále technicky vo vojnovom stave so severnou KĽDR, pretože Kórejská vojna v rokoch 1950 až 1953 skončila len prímerím. Vojenská služba bola v minulosti odpustená len vrcholovým športovcom, držiteľom medailí z olympijských hier.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv