Neprehliadnite

Prelomená bariéra a koniec predsudkom. Golfový klub Royal Ancient prijal ženy

 

HSBC LPGA Brasil Cup - Preview Day 3Sedem žien vrátane dvoch bývalých svetových jedničiek Švédky Anniky Sörenstamovej a Britky Laury Daviesovej sa stali prvými členkami prestížneho golfového Royal & Ancient Golf Clubu v škótskom St. Andrews. Klub sprístupnil členstvo aj nežnému pohlaviu vlani po 260 rokoch od svojho vzniku.

/Obr. Švédka Annika Sörenstamová/

Spoločne se Sörenstamovou a Daviesovou sú novými členkami škótskeho klubu princezná Anne a ďalšie štyri golfistky – Britka Belle Robertsonová, Louise Suggsová a Renee Powellová z USA a Francúzka Lally Segardová.

„Ide o historický deň,“ uviedol v prehlásení kapitán slávneho klubu George Macgregor. „Som nesmirne poctená, že som jednou z tých šťastných žien,“ reagovala desaťnásobná Evian Masters - Round Threevíťazka majorov Sörenstamová.

Britku Daviesovou zastihla informácia tesne pred vstupom do sezóny v Austrálii. „Je to veľká česť,“ povedala víťazka 79 turnajov vrátane štyroch majorov. „Teraz budem mať veľa nových kamarátov, pretože si tam budú chcieť so mnou zahrať.“

/Obr. Laura Daviesová, ktorá štartovala aj na Ladies Slovak Open na Táľoch./

Predvlani sa v St. Andrews hral len po druhý raz v histórii ženský major British Open na linksovom ihrisku. The Royal & Ancient Golf Club vznikol v roku 1754 a bol výhradne pre mužov. To sa zmenilo septembri, keď o otvorení pre ženy rozhodlo 85 percent hlasujúcich členov. Celkovo má klub, považovaný za domov golfu, 2400 členov.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv