Neprehliadnite

Bezpečnosť = čierna

 

Bezpečnosť je v dnešnej dobe čoraz viac skloňovaný výraz a nie je veľkým prekvapením, že čoraz viac jedincov a firiem sa snaží o čo najefektívnejšie zabezpečenie svojich dát. A keďže čoraz viac citlivých informácií sa získava zo smartfónov, bolo len otázkou času, kedy niekto prinesie odpoveď na prosby užívateľov citlivých na ich obsah.

Švajčiarska spoločnosť SGP Technologies vyvinula ešte v priebehu minulého roka telefón, ktorý sa nebojí sama označovať za priekopníka v oblasti bezpečnosti. Voá sa Blackphone a ani vzhľadom, ani výkonom sa nijako zvlášť neodlišuje od bežnej ponuky obchodov či operátorov. To podstatné sa však skrýva vnútri. Blackphone poháňa špeciálny operačný systém PrivatOS, ktorý je vlastne upravenou verziou Androidu s maximálnym dôrazom na ochranu súkromia, na čo mu slúži rad integrovaných chytrých aplikácií, ktorých používanie má byť na 2 roky bezplatné. Aplikácia Silent Circle napríklad dokáže šifrovať vaše telefonáty, sms správy a kontakty, zariadenie tiež ponúkne mimoriadne bezpečné ukladanie citlivých dát do cloudu, anonymné vyhľadávanie či aplikáciu, ktorá všemožne preverí wi-fi sieť, do ktorej sa pripájate.

Podľa slov samotného výrobcu je Blackphone (mimochodom, je verný svojmu menu a okrem elegantného dizajnu ponúkne aj skutočne minimalistické grafické prostredie, taktiež v čiernej) určený manažérom, IT pracovníkom, ale aj bežným používateľom, pre ktorých je ich súkromie na prvom mieste. V žiadnom prípade si však nezaslúži nálepku „mobil pre paranoidných“; koniec koncov,  škandál s odpočúvaním telefónov americkou NSA pred pár rokmi bol jeden z dôvodov, prečo vlastne Blackphone vznikol. Nie je tiež žiadnym tajomstvom, že spoločnosti ako Google či Facebook sledujú virtuálne kroky používateľov svojich služieb, a využívajú to na presnejšie a efektívnejšie cielenie marketingových ponúk, šitých na mieru presne vám.

Blackphone je v oficiálnom predaji od polovice minulého roka a aj napriek problémom prvotnej verzie s bezpečnosťou (prvá verzia systému vykázala diery, ktoré bola spoločnosť nútená narýchlo plátať) ide pravdepodobne o najbezpečnejší bežne dostupný smartfón súčasnosti. No, bežne. Jeho cenovka začína na 629 dolároch, čo je asi 500 eur.

 

Foto: blackphone.ch

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv