Neprehliadnite

Apple chce ďalšiu revolúciu, má ale problém

 

Kalifornská technologická firma Apple avizovala už koncom minulého roka (súbežne s predstavením novej generácie populárneho iPhonu) vstup na ďalší, dosiaľ neprebádaný trh s inteligentnými hodinkami. Hodinky, ktoré ponesú názov Apple Watch a majú byť akýmsi ešte osobnejším doplnkom iPhonu, by sa mali na trhu podľa predbežných informácií objaviť na jar tohto roka.

Zákonite sa tak objavili špekulácie, že gigant z Cupertina sa bude snažiť o technologickú i predajnú revolúciu aj v oblasti, do ktorej dosiaľ nikdy nevstúpil – funkčných módnych doplnkov. Na minuloročnej prezentácii zazneli pritom o chystanom produkte len veľmi strohé informácie. Poznáme ich dizajn, približné funkcie i predbežné odhady cien, no to, čo hodinky skutočne ponúknu, firma vytrvalo tají.

Technologický portál 9To5Mac pred pár dňami prišiel s informáciou, že jedným z dôvodov ticha okolo ich plánovaného predstavenia je fakt, že Apple dosiaľ nedotiahol niektoré vlastnosti svojho chystaného trháku do očakávanej podoby. Najväčšie problémy má spôsobovať podľa zdroja z vnútra firmy výdrž batérie hodiniek. Tá mala podľa pôvodných plánov vydržať bez nabitia jeden deň, teda 24 hodín.

Na trh prídu Apple Watch hneď v 3 dizajnových vyhotoveniach.

Na trh prídu Apple Watch hneď v 3 dizajnových vyhotoveniach.

Najnovšie správy to ale vyvracajú a všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že Apple Watch nevydržia v pohotovostnom režime viac ako 3 hodiny, čo je oproti pôvodným odhadom poriadny škrt cez rozpočet. Pritom o danom čase výdrže sa špekuluje v prípade, že hodinky budú iba ukazovať čas a nebudú aktívne žiadne iné aplikácie.

Príčinou je predovšetkým superjemný displej náročný na výkon, a tiež moderný procesor, ktorý sa má parametrami podobať tomu, ktorý v súčasnosti poháňa predošlú generáciu telefónov iPhone. Je teda už viac ako zrejmé, že pôvodné optimistické hodnoty prinajmenšom prvá generácia drahej hračky s logom jabĺčka nesplní a jej noví majitelia budú musieť miniatúrny prístroj nabíjať častejšie, než by im bolo milé.

Najhorší možný scenár počíta s tým, že sa ich príchod na trh o nejaký čas omešká. O tom však nechce nič počuť ani samotný Apple a jeho inžinieri preto pracujú a dolaďujú na plné obrátky. Ako všetko dopadne, sa tak dozvieme zrejme už o niekoľko týždňov.

 

Foto: apple.com

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv