Neprehliadnite

Čo golfistom nesvedčí?

 

Ani sa nechce veriť, že máme za sebou ďalšiu sezónu. Len nedávno sme nedočkavo vybehli na zelené lúky, dychtivo sme využívali každú voľnú chvíľu, aby sme znovu a znovu skúšali dlhší odpal, lepší úder z ferveje, presnejší pat. Zdá sa mi, že iba krátko sme sa tešili z hry a priateľov a zrazu je – koniec. Koniec ďalšej sezóny. Keď vonku prituhne, keď už-už chce snežiť, keď sa zvykne vravieť, že ani psa nehodno von vypustiť, padá na mňa mierna nostalgia. Nie veľká, ale predsa. A je to pochopiteľné. Naše lúky s jamkami osireli, ak sa niečo zázračné nestane, budeme ich prekonávať najskôr začiatkom marca.


Iste, bývajú roky, keď sa hrá na letných grínoch aj v decembri, ba dokonca aj v januári. Ale nie je to ono, aspoň mne to stopercentne nesedí. Mráz zachádza za nechty, vietor nepríjemne chladí a vy máte mať radosť z hry? Nemám. No, pravdupovediac, ani v takýchto neľudských podmienkach sa nebránim turnajom s priateľmi. Tam totiž býva zábava. A po dobrom údere často zabudnete, ako vyzerá ideálne golfové počasie. Na druhej strane mám oveľa, oveľa radšej zmenu. Takú, fakt, golfovú. Rád vymením sneh a jesenné či zimné pľušte za južné teplo. Viem, že takých nás je viac. Ak ste si už naplánovali cestu v zime za letným golfom, ste na najlepšej ceste si znižovať hendikep. Ak však ešte stále rozmýšľate či nebodaj váhate, skúste si v našom časopise nájsť krajinu či ihrisko, kde by sa vám páčilo.

Ako zvyčajne, sme totiž aj tento raz pre Vás pripravili niekoľko tipov na zimno-letnú golfovú dovolenku. Časť našich trás vedie do teplejších regiónov Európy, časť aj do vzdialenejších destinácií. Ideálne – ak vám to čas a možnosti dovolia – je využiť obe šance. Napríklad čo najskôr aspoň týždeň v Španielsku a pred budúcou sezónou týždeň či dva na Floride alebo Mauríciu. Možno to je cesta, ako príjemne a účelne skrátiť našu zimu a vyhnať z hlavy čo i len miernu nostalgiu. Tá golfistom nesvedčí. A, medzi nami, skoro vždy kazí aj skórkartu.

Ivan Mičko, vydavateľ a šéfredaktor

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv