Neprehliadnite

Biografia desaťročia? Nový Steve Jobs mieri na filmové plátno

 

Ikona Steve Jobs mieri na filmové plátna po druhýkrát. Po filmovom počine jOBS, v ktorom ho stvárnil Ashton Kutcher a ktorý bol prijatý fanúšikmi i kritikou pomerne chladne, sa na slávne obrazové spracovanie chystá aj knižný bestseller, životopis zakladateľa Applu, spísaný Walterom Isaacsonom.

A očakávania sú omnoho väčšie, než aké boli pri „narýchlo“ zbúchanej verzii z minulého roka. Aj napriek tomu, že sa nepotvrdili fámy o tom, že hlavnej úlohy by sa mal zhostiť jeden z najžiadanejších hercov dneška, Leonardo Di Caprio. Producenti v čele so scenáristom Aaronom Sorkinom však zvolili iného kandidáta, no o nič menej slávnejšieho a o nič menej kvalitatívne lepšieho. Rolu génia Jobsa si v najnovšej biografii zahrá Christian Bale, ktorý dosiaľ najviac zažiaril v Nolanovej sérii Temný rytier. Na konte má však aj mnoho iných počinov, napríklad American Hustle, za ktorý dostal Oscara.

Je to však ešte jeden postreh a zároveň dôvod, prečo sa na film tešiť ešte viac. Hoci bol sám Jobs ikonou technologickou, nie módnou, jeho „uniforma“ v zložení čierny rolák, trochu ošúchané džínsy a biele tenisky, v ktorej sa často objavoval na verejnosti, slúži dnes ako vzorový príklad nového štýlu. Ten si hovorí normcore a je v podstate protipólom k preexponovaným pozérskym kúskom, ktoré sú out už vo chvíli, keď dorazia do obchodov. „Basic“ kúsky oblečenia v duchu štýlu, ktorý síce nie je ničím novým, ale prvýkrát dostáva presnú definíciu, získavajú čoraz väčšie slovo v šatníkoch oboch pohlaví. A práve Jobs je považovaný za priekopníka pánskej časti.

Aj keď je minimálne trochu bizarné predstaviť si Jobsovu uniformu ako nový trend, ktorý povstal z filmu, nič nie je nemožné a tí, ktorí čítajú medzi riadkami, vedia, že v módnom priemysle sa deje čosi zvláštne. Čosi, čoho výsledok si nikto netrúfa predpovedať. Nechajme sa preto prekvapiť nielen samotným filmom, ale aj tým, čo podprahovo vyvolá.

Steve Jobs v podaní Christiana Balea podľa námetu knihy Waltera Isaacsona sa začína natáčať práve v týchto dňoch a na obrazovky kín by mal doraziť budúci rok.

 

Foto: moviesmactalk.com

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv