Neprehliadnite

Vertu x Bentley: smartfón pre nadšencov superáut

 

Kto si spomína na Vertu ako na značku, produkujúcu Nokie vo veľmi drahom kabáte, ten trochu zaspal na vavrínoch. V súčasnej dobe tento luxusný výrobca mobilných telefónov už nepatrí pod krídla niekdajšieho fínskeho giganta – ten ho musel predať po niekoľkých fatálnych chybách vrcholného manažmentu, ktoré pripravili Nokiu o trhové prvenstvo a spôsobili takmer jej zánik.

To je však hudba niekoľkých predošlých rokov. Súčasné Vertu nemá s niekdajšími ani terajšími Nokiami nič spoločné, a snaží sa formovať ako značka s vlastnou, exkluzívnou identitou, cieliaca na tých najnáročnejších. Dokazuje to aj jedna veľmi exkluzívna spolupráca – s rovnako exkluzívnou britskou automobilkou.

Presne tak – časy, kedy sa výrobcovia telefónov spájali s módnymi domami, sú nenávratne preč. O ligu vyššie tak stoja kolaborácie s výrobcami mimoriadne luxusných automobilov, ako je napríklad Bentley. Práve na majiteľov štvorkolesových výrobkov ultraprémiovej značky z Crewe cieli aj najnovší smartfón od Vertu. Je výsledkom spolupráce dvoch firiem, ktoré majú jedno spoločné: ich produkty si nemôže kúpiť každý.

Vertu for Bentley, ako sa telefón oficiálne volá, vychádza zo štandardného modelu Signature Touch. Luxus a exkluzivita sú spoločnými menovateľmi predovšetkým jeho vonkajšej stránky. Kov, sklo a pravá teľacia koža, prešívaná v tvare diamantu, sú doplnené o logo okrídleného písmena B, čím majiteľ dáva jasne najavo svoju automobilovú „krvnú skupinu“.

O tom, že nejde o žiadneho trpaslíka, presviedča Full HD displej s uhlopriečkou 4,7 palca. Medzi ďalšie technické vychytávky smartfónu patrí 64 GB vnútornej pamäte či 13 megapixlový fotoaparát. O niečo menej exkluzívny je už operačný systém – nové Vertu beží na Androide 4.4 KitKat. Netreba však zrejme dodávať, že existuje silný predpoklad, že technické parametre potenciálnych majiteľov tohto telefónu príliš zaujímať nebudú.

Jedinečný model Vertu for Bentley má vzniknúť v limitovanej edícii 2000 kusov a jeho cena je stanovená na približne 10 tisíc libier.

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv