Neprehliadnite

Slovenská účasť na štipendijnom programe OS MOV

 

Slovenský olympijský výbor (SOV) pravidelne pripravuje kvalitné projekty pre Olympijskú solidaritu Medzinárodného olympijského výboru (OS MOV), vďaka čomu už veľa rokov výrazne participuje na rôznorodých programoch Olympijskej solidarity MOV. To platí aj pre jej štipendijný program smerom k Hrám XXXI. olympiády v Riu de Janeiro 2016 a k XXIII. zimným olympijským hrám v Pjongčangu 2018.

V septembri 2014 odštartoval nový cyklus celosvetového štipendijného programu OS MOV smerom o OH 2016. Takisto ako všetky ostatné programy OS MOV, aj tento je plne financovaný z výťažkov z predaja vysielacích práv na SOVhry olympiády a zimné olympijské hry vo všetkých kútoch Olympijská solidarita MOV stopercentne akceptovala návrh SOV na podporu 12 štipendistov v letných športoch, ktorý vychádzal z návrhov príslušných športových zväzov. Vďaka MOV bude počnúc týmto mesiacom až do skončenia OH 2016 v Riu de Janeiro tucet slovenských športovcov čerpať podporu OS MOV v celkovej výške viac než 180.000 EUR. U športovcov z individuálnych odvetví ide počas 24 mesiacov o sumu v priemere 800 USD mesačne, u dvojice plážových volejbalistiek v rámci osobitného projektu podpory kolektívneho športu o celkovú sumu 60.000 USD.

Uvedené prostriedky môžu športovci použiť na financovanie celkového zabezpečenia svojej prípravy na olympijské hry 2016 (vrátane športového materiálu, doplnkov výživy, telovýchovno-lekárskych prehliadok, masáží a pod.), ako aj účasti na súťažiach. Okrem toho z prostriedkov OS MOV budú mať financovanú účasť na jednom kvalifikačnom podujatí na OH v Riu. OS MOV okrem toho schválila mimoriadne štipendium pre zjazdového lyžiara Adama Žampu na podporu jeho prípravy na zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu – na preklenutie obdobia do spustenia samostatného programu OS MOV k zimnej olympiáde. Okrem toho SOV zo svojich marketingových prostriedkov podporil Adamov nedávny tréningový pobyt na Novom Zélande.

Všetci štipendisti môžu využívať aj produkty od dodávateľov Slovenského olympijského výboru. „Vybrali sme si vás rioa dávame vám dôveru. Považujeme vás za tých, ktorí budú tvoriť základ Slovenského olympijského tímu, preto chceme touto cestou skvalitniť vašu prípravu,“ povedal štipendistom pred podpisom trojstranných zmlúv (podpísali ich SOV, príslušný športový zväz a samotný športovec) prezident SOV František Chmelár. Samozrejme, okrem štipendistov SOV počíta s účasťou na OH 2016 a ZOH 2018 aj v prípade ďalších športovcov – budúcich členov SOT, ktorí sú však plne zabezpečení z iných zdrojov.V tucte štipendistov OS MOV smerom k OH 2016 je desať slovenských športovcov z individuálnych športov a jedna dvojica v tímovom športe: Matej Tóth, Lucia Klocová, Libor Charfreitag (atletika), Zoltán Baláž, Daniela Demjén-Pešková (športová streľba), Samuel Piasecký (športová gymnastika), Richard Varga (triatlon), Martin Halčin (vodný slalom), Matej Rusnák (rýchlostná kanoistika), Richard Nagy (plávanie) a dvojica plážových volejbalistiek Natália

TIPOS, a.s., exkluzívnym partnerom SOV

Prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár a predseda predstavenstva Slovenskej olympijskej marketingovej, a.s., Daniel Líška vo štvrtok 18. septembra v bratislavskom hoteli Carlton Radisson Blu podpísali zmluvu s generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva TIPOS, a.s., Ladislavom Kriškom. Na základe tejto zmluvy sa TIPOS, a.s., stal na obdobie rokov 2014 – 2016 EXKLUZÍVNYM PARTNEROM Slovenského olympijského výboru (SOV) a Slovenského olympijského tímu (SOT). Kategória exkluzívny partner SOV a SOT je úplne nová, čo vyjadruje doteraz nebývalý objem plnenia.

„TIPOS, národná lotériová spoločnosť, je na slovenskom trhu tradičným lídrom v oblasti lotérií. Preto vstupujeme Pjongčangdo exkluzívneho partnerstva so SOV, ktorý má zase najprestížnejšie postavenie v slovenskom športe. Nemáme ambíciu suplovať štátnu podporu prípravy našich špičkových športovcov, ale chceme im poskytnúť nadštandard. Podobne ako výhra v lotérii umožňuje človeku naplniť si aj dovtedy nereálne sny, my chceme, aby si naši elitní športovci – olympionici mohli naplniť sny v oblasti športovej prípravy,“ uviedol po podpise zmluvy o exkluzívnom partnerstve so SOV generálny riaditeľ a predseda predstavenstva TIPOS, a.s., Ladislav Kriška.

„Rio de Janeiro je pre našinca synomymom exotiky. Mnohí ho označujú za najkrajšie mesto sveta, v povedomí verejnosti je to preto niečo extra. My chceme, aby slovenskí olympionici vďaka podpore TIPOS, a.s., mohli zažiť vo svojej príprave na olympijské hry v Riu tiež niečo extra, po čom veľmi túžia. Náš olympionik sa tak môže dostať do pozície hráča v lotérii, ktorý získa výhru a môže sa v športovej kariére posunúť ešte ďalej a vyššie, než doteraz,“ dodal predseda predstavenstva SOM, a.s., Daniel Líška.Zo špičkových slovenských športovcov ako prví sformulovali svoj športový sen bronzová medailistka v streľbe z OH 2012 a členka Medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková a zjazdový lyžiar Adam Žampa, piaty a šiesty na ZOH 2014 v Soči.

„Chcem zažiť sústredenie s inými vrcholovými športovcami – olympijskými medailistami, vidieť ich tréningovú prípravu, denný režim, odhodlanie, a nabiť sa tak energiou víťazov. Dala by som si postaviť súkromnú tréningovú strelnicu s iným pozadím, ako má tá, na ktorej trénujeme. A tiež by som si kúpila ďalšiu záložnú pušku, aby som sa o tú jednu nemusela báť,“ povedala Danka Barteková. Adam Žampa po návrate z letnej prípravy a prvých súťažných štartov na Novom Zélande sformuloval svoje želanie takto: „Určite by som rád mal okolo seba plne profesionálny tím vrátane fyzioterapeuta. A mojim snom je mať počas letnej prípravy na Novom Zélande len pre seba a svoj tím vyhradenú tréningovú trať.“

 

Zdroj: www.olympic.sk

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv