Neprehliadnite

European Tour – Perth International: Olesen s miestenkou v Dubaji

 

Dán Thorbjørn Olesen urobi posledný krok k titulu – vo finále ISPS HANDA Perth International zahral 71 úderov, a to mu stačilo, aby si na austrálskej zastávke European Tour pripísal svoj druhý európsky titul v kariére. Navyše to bol presvedčivý triumf, so sedemnástimi ranami pod par za sebou nechal o tri údery druhého Francúza Victora Dubuissona, tretí skončil -12 Angličan Mark Foster.

olesen_630x420Dvadsaťštyriročný Olesen vyhral naposledy pred dvoma rokmi na Sicílii, v nedeľu ťažil predovšetkým z toho, čo si nastrádal v predchádzajúcich troch dejstvách. Vo finále to totiž nebol taký stroj na birdie ako v prvých troch dňoch, keď ich napísal do skórkarty osemnásť. Po dvanástich jamkách hral dokonca ranu nad par, potom ale pridal birdie na trinástke a pätnástke a záver mohol dohrať v pokoji. Golfista zo severu Európy si okrem šeku na 198.300 eur zároveň zaistil pozíciu v štartovnej listine finálového turnaja DP World Tour Championship v Dubaji.

V austrálskom Perthe sa ale nebojovalo len o predné priečky, v hre boli aj karty pre budúcu sezónu European Tour, ktoré udrží len prvých 111 hráčov rebríčku Race to Dubai. Juhokórejčan Sihwan Kim potreboval udržať druhé miesto, ktoré mu patrilo po treťom kole, lenže vo finále zahral 75 rán a prepadol sa až na delenú deviatu pozíciu. Peter Whiteford, ktorý viedol v polovici turnaja, sa tiež potreboval dostať aspoň na druhé miesto, lenže po víkendových kolách za 75 a 78 rán na to mohol zabudnúť.

Asi najhoršie chvíle prežíval Lee Slattery, ktorý v Austrálii neprešiel katom, a to ho stálo prepad v poradí Race to Dubai o dve pozície na 112. miesto. Ďalší Angličan Matthew Nixon, ktorému pred turnajom u protinožcov patrila 111. priečka, si naopak o jedno miesto polepšil. Poslednú miestenku na budúci ročník európskej série teraz má v rukách Anthony Wall.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv