Neprehliadnite

Brown v elitnom klube

 

Novozélandský hráč Mark Brown dokázal zahrať osemnásťjamkové ihrisko so skóre 59, teda 11 úderov pod par, čím sa zapísal do elitnej spoločnosti golfistov. Tridsaťdeväťročný borec predviedol tento výkon v 2 . kole na turnaji Tauranga Open z kalendára Charles Tour, ktorý sa konal na ihrisku Tauranga Golf Clubu s parom 70. Bývalý šampión z European Tour sa zaradil k šiestim hráčom, ktorí dosiahli oficiálne magickú hranicu 59 na okruhu US PGA. Patria Brown_02sem Al Geiberger (1977 na Memphis Classic), Chip Beck (1991 na Las Vegas Invitational), David Dual (1999 na Bob Hope Chrysler Classic), Paul Goydos (2010 na John Deere Classic), Stuart Appleby (2010 na Greenbrier Classic) a Jim Furyk (2013 na BMW Championship). Okrem nich zahral ako prvý kolo za 59 na Champions Tour Kevin Sutherland, ktorý sa tešil na augustovom Dick´s Sporting Goods Open v New Yorku.

Brown začínal pozoruhodnú rundu na jedenástom odpalisku a hneď na dvanástke zaznamenal bogey. V tej chvíli nič nenasvedčovalo tak skvelému výkonu. Dokonca ani po osemnástke, kde bol Brown na skóre -2. Medzi jednotkou a osmičkou však prišla smršť siedmich birdie preložená íglom na päťparovej jamke číslo 6. Na trojparovej deviatke to bol par a na štvorparovej jamke číslo 10, kde jeho púť končila, potreboval Novozélanďan ku zdolaniu magickej hranice ďalšie birdie. Odpálil štvorkou železom, a napriek tomu, že následný pič nebol nijak skvelý, jednopatom zavŕšil šťastný hráč svoj úspech. Celkovo teda zahral jedného ígla, desať berdíkov a jedno bogey.

Autorom absolútne najnižšieho kola na významnejších okruhoch je Japonec Rjo Išikawa, ktorý na turnaji Crowns 2010 z kalendára Japan Tour predviedol výkon 58/-12.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv