Neprehliadnite

Vyvolávacia cena za drajver Sama Sneada je 250.000 USD

 

Nedávno zaujala pozornosť nielen golfových priaznivcov dražba loptičky, s ktorou Rory McIlroy triumfoval
na tohtoročnom British Open. Šťastný Angličan z Leedsu, ktorý ju v dave divákov uchmatol, sa tešil, že sa biely projektil Drajver_Sneadpredal za 52.000 dolárov. To je však len malý zlomok v porovnaní s cenou, za ktorú sa draží drajver legendárneho Sama Sneada. Vyvolávaciu cenu totiž server Heritage Auction nastavil na 250.000 USD. Prihadzovať sa môže až do štvrtka 25. septembra.

Golfovým nadšencom netreba výraznejšie pripomínať, že Snead má na konte historicky najvyšší počet turnajových titulov na US PGA Tour. Držiteľ siedmich major trofejí vyhral na zámorskom okruhu 82 íventov, pričom je zaujímavé, že so spomínaným drajvrom hrával dlhých sedemnásť rokov.

Snead sa dostal k úspešnej palici v roku 1936 počas jedného turnaja, kde na cvičnej lúke trénoval s Henrym Pickardom a požičal si od neho drajver. Bol to čarovný okmažik a Pickard ho svojmu priateľovi ochotne daroval, pretože sa mu zdal príliš veľký. Pickard kúpil drajver za 5,25 dolára a Snead ho používal až do roku 1953.

­JJ­

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv