Neprehliadnite

Ryder Cup: Po prvom dni vedie Európa nad USA 5:3

 

Ryder_EU_sergio_roryEurópski golfisti vedú po prvom dni na 40. ročníku čtyřicátého Ryder Cupu nad výberom USA 5:3. Tím zo starého kontinentu v piatok za mohutnej podpory fanúšikov v škótskom Gleneagles síce po dopoludňajších fourballoch o bod prehrával, ale skvele zvládol popludňajšie foursomy, v ktorých získal tri a pol bodu a plní tak úlohu favorita.

Dva body získala anglicko-švédska dvojica Justin Rose s Henrikom Stensonom. Vo fourballe zdolali Bubbu Watsona s Webbom Simpsonom rozdielom triedy a odpoludnia vo foursomoch zvíťazili aj nad Hunterom Mahanom so Zachom Johnsonom. Jediné dominantné predstavenie Američanov predviedli mladíci Jordan Spieth a Patrick Reed. Na prvej jamke pritom provokovali fanúšikov pokrikmi a vzápätí zničili domáceho Stephena Gallachera s Ianom Poulterom.

Za očakávaním zaostala hviezdny pár Európanov Rory McIlroy a Sergio García. Prvý hráč sveta a Španiel vo fourballoch prišli aspoň o remízu na poslednej jamke, keď Phil Mickelson, hrajúci s Keeganom Bradleym, zahral Ryder_USA_fansbirdie. Vo foursomoch McIlroy s Garcíom zachránili pol bodu až skvelými údermi v koncovke – na sedemnástke promenil Severný Ír dlhý pat do birdie a na osemnástke García poslal na grín z náročnej pozície dlhú ranu. Dotiahli sa tak na Jimmyho Walkera s Rickiem Fowlerom.

Dopoludnia mali na dosah bod pre Európu aj Martin Kaymer a Thomas Björn, ktorí už viedli nad Fowlerom s Walkerom o tri jamky, ale náskok neudržali. Walker patom na poslednej osemnástej jamke vyrovnal a získal pre USA cenný polbod. Vo foursomoch, kde hrá dvojica striedavo s jednou spoločnou loptičkou, získal pre európsky tím body aj víťaz Czech Masters na Albatrosse Jamie Donaldson a Lee Westwood, ktorí zdolali Jima Furyka s Mattom Kucharom. A tiež Victor Dubuisson s Graemom McDowellom po výhre nad unaveným Mickelsonom s Bradleym.

Ryder_EU_tímRyder Cup začal tradične za veľkých ovácii fanúšikov. A navyše, aj chybou štartéra, ktorý hneď pri prvom páre poplietol mená a ohlásil Watsona, aj keď sa na odpal pripravoval Simpson. Watson potom podobne ako predvlani pred prvým odpalom vyzýval golfových divákov k väčšiemu hluku. Najväčšie ovácie si vypočul domáci Gallacher, ktorý žije neďaleko Gleneagles, ale na ihriskuz sa mu vôbec nedarilo.
V sobotu sú znovu na programe fourbally a foursomy. V nedeľu hrajú všetci dvanásti golfisti na oboch stranách single a každý víťaz si opäť pripíše bod.

40. ročník Ryder Cupu
/EURÓPA – USA 5:3 po prvom dni/ 
Fourbally: Rose, Stenson – Watson, Simpson 5/4, Björn, Kaymer – Fowler, Walker remíza, Gallacher, Poulter – Spieth, Reed 4/5, García, McIlroy – Bradley, Mickelson 0:1.
Foursomy: Donaldson, Westwood – Furyk, Kuchar 2:0, Rose, Stenson – Mahan, Johnson 2/1, McIlroy, García – Walker, Fowler remíza, Dubuisson, McDowell – Mickelson, Bradley 3/2.
-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv