Neprehliadnite

US PGA Championship: Vo Valhalle sa predstaví Top 100 hráčov svetového rebríčka

 

US_PGA_Ch_trofejNa poslednom major turnaji sezóny, ktorým je už tradične US PGA Championship, bude v 156-člennom štartovnom poli všetkých Top 100 hráčov oficiálneho svetového golfového rebríčka. Organizátori oznámili, že na zozname štartujúcich sú hráči, ktorí sa tam kvalifikovali cez rebríček príjmov na US PGA Tour za posledných dvanásť mesiacov, alebo golfisti so „špeciálnymi pozvánkami“.

Jednu zo špeciálnych pozvánok dostal Kevin Chappell, ktorý je momentálne 104. hráčom na svete. Najvyššie postaveným hráčom, ktorý momentálne ešte nemá istú účasť na US PGA Championship, je Jerry Kelly na 109. pozícii vo svetovom rankingu. Kelly je prvým náhradníkom a pravdepodobne sa na štvrtý major roka dostane, pretože US PGA má ešte dve ďalšie miesta pre víťazov turnajov World Golf Championships-Bridgestone Invitational a Barracuda Championship v americkom Rene. Pat Perez je druhým náhradníkom.

US_PGA_Ch_logoPri udeľovaní špeciálnych pozvánok, sa objavilo niekoľko záhad. Stewart Cink dostal jedno z miest, hoci je teraz na  svete až 149. hráčom oficiálneho poradia a 21 miest za Kellym v rebríčku US PGA Tour. Ďalšia pozvánka sa ušla Robertovi Karlssonovi zo Švédska, ktorý figuruje na 115. mieste svetového rebríčka, ale v tomto roku zaznamenal veľký progres v oficiálnom svetovom poradí. Napokon, pred viac ako mesiacom bol Karlsson mimo Top 200.

Medzi 41 hráčmi, ktorí mali to šťastie, že dostali špeciálne pozvánky, je aj Kanaďan David Hearn. Na US PGA Championship nebude chýbať ani kapitán amerického rydercupového tímu Tom Watson a Kenny Perry, ktorý vyrastal v Kentucky a prehral v rozohrávke vo Valhalle na US PGA Championship 1996.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv