Neprehliadnite

US PGA Championship: McIlroy stráca na vedúce trio jediný úder, Woods sa v 1. kole trápil

 

Trojica golfistov – Angličan Lee Westwood a Američania Kevin Chappell a Ryan Palmer figurujú po úvodnom kole na pga_Chappellčele turnaja US PGA Championship, posledného majoru sezóny. Všetci zahrali vo štvrtok na ihrisku vo Valhalle skóre šesť úderov pod par (65/-6). Len o jednu ranu späť je spolu s ďalším kvartetom borcov severoírsky favorit Rory McIlroy.

/Obr. Kevin Chappell/

Westwood zapísal prvý deň deväť „berdíkov“, bogey a double bogey. „Pripravoval som si množstvo šancí na skórovanie. Trafil som veľa fervejí a dobre mi fungovala krátka hra. Nemal som vyložene slabú stránku,“ pochvaľoval si bývalý prvý hráč sveta.

Čerstvý víťaz British Open McIlroy si pripísal na prvej deviatke tri birdie. Druhú ale začal zle, na desiatke urobil double bogey a na jedenástke bogey. Potom ale názorne predviedol, prečo je momentálne na svetovom tróne a na zostávajúcich jamkách mal päť birdie.

pga_palmer„Myslím, že to len ukazuje, v akom sa nachádzam rozpoložení. Mám v sebe energiu a odvahu, ktorú je treba nasmerovať správnym smerom, čo teraz dokážem,“ uviedol 25-ročný McIlroy. Rovnako ako on zahrali v prvom dejstve -5 aj Talian Edoardo Molinari, Švéd Henrik Stenson, Američan Jim Furyk a Angličan Chris Wood.

/Obr.  Ryan Palmer/

Tiger Woods, ktorý minulý týždeň nedohral turnaj v Akrone kvôli problémom s chrbtom (pozn. dôvodom bola zablokovaná krížová kosť, ktorá tlačila na nerv), nehral 1. kolo v americkom Louisville dobre. Víťaz štrnástich majorov ho dokončil s výsledkom +3, potom čo pri štyroch bogey zahral jediné birdie a patrí mu zatiaľ 109. miesto . „Nebolo to príliš dobré,“ povedal Woods, ktorý sa v druhom kole musí zlepšiť, aby prešiel katom.

 

US PGA Championship (po 1. kole):

Valhalla GC, Louisville, Kentucky (USA), PAR: 71

/Dotácia turnaja: 10 mil. USD, víťaz: 1,445.000 USD/

T1. Lee Westwood (Angl.), Kevin Chappell (USA) a Ryan Palmer (USA) všetci 65/-6, T4. Jim Furyk (USA), Edoardo Molinari (Tal.), Henrik Stenson (Švéd.), Rory McIlroy (Sev.Ír.) a Chris Wood (Angl.) všetci 66/-5, T9. Mikko Ilonen (Fín.) a Jerry Kelly (USA) obaja 67/-4.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv