Neprehliadnite

Tip na film: La Grande Bellezza

 

Dlhé letné večery priam zvádzajú k tom, aby sa stali zhmotnením známeho slovného spojenia „la dolce vita“. Čo takto ale zhmotnenie na filmovom plátne? Taliansky režisér Paolo Sorrentino plní aj takéto želania priam na počkanie. Jeho snímka Veľká nádhera (La grande bellezza) je dejovo abstraktným pohľadom do života starnúceho spisovateľa a novinára Jepa (Toni Servillo), ktorý svoj život na vysokej nohe zasvätil divokým večierkom a okázalým party, nezostávajúcim nič dlžné temperamentnému talianskemu charakteru. Vyše dvojhodinovú stopáž ale nevypĺňajú iba dekadentné tanečné scény; je plná filozofických úvah a duchaplných dialógov o starnutí, zmysle života i odvahe hľadať krásu v každom okamihu.

Film si je dokonale vedomý svojho názvu: na jednotlivé scény je radosť pozerať, vizuálna stránka filmu plne nahrádza absentujúci dej a pôsobí ako skutočná pastva nielen pre oči, ale aj uši (kto si vypočuje samostatnú hudobnú zložku filmu, pochopí) a dušu každého fanúšika krásy v akejkoľvek umeleckej forme. Paolo Sorrentino sa v tomto filme stal Bazom Luhrmanom európskeho filmu. Vo všetkých významoch, ktoré tomuto prirovnaniu možno prisúdiť.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv