Neprehliadnite

Ryder Cup: Tím USA bez Woodsa, súťažny návrat až pred Vianocami

 

Tiger_01Po prvý raz od roku 2008 nebude Tiger Woods štartovať na prestížnom Ryder Cupe. Hrajúca golfová legenda zobrala očakávané rozhodnutie na seba a nečakala až do 2. septembra, keď kapitáni rydercupových tímov oznámia mená troch hráčov s voľnými kartami. Bolesťami chrbta sužovaný Woods sa k súťažnému golfu opäť vráti až na turnaji World Challenge, ktorý za účasti 18 najlepších hráčov US PGA Tour organizuje Nadácia Tigera Woodsa v Orlande na ihrisku Isleworth Golf & Country Clubu (1.-7. dcecembra).

Vo vyhlásení, ktoré vydala PGA of America, sa uvádza, že Woods sa rozhodol pre prestávku v súťažnom golfe na základe rád od lekárov. „Lekári a tréner mi povedali, že moje chrbtové U.S. Open - Round Twosvaly potrebujú rehabilitáciu a liečenie,“ konštatuje Woods vo vyhlásení. „Poradili mi, aby som teraz nehral ani netrénoval. Som z toho nesmierne sklamaný, že nebudem pripravený na prestížny súboj. Tím USA a Ryder Cup znamenajú pre mňa veľmi veľa, ale teraz nie som schopný odovzdať svoj maximálny výkon. Budem fandiť americkému družstvu. Myslím, že máme pozoruhodný káder hráčov.“

Woods zaznamenal minulý týždeň na poslednom major turnaji sezóny na US PGA Championship dve kolá na 74 úderov a neprešiel tak v Louisville katom. Pre bolesti v chrbtovej časti odstúpil aj týždeň predtým na ívente WGC-Bridgestone Invitational v Akrone. Jeho nedávne problémy sú údajne len „svalovou záležitosťou“ a nemajú žiadnu súvislosť s marcovou operáciou platničky, ktorá tlačila na nerv.

Tiger_03Sklamanie zo zdravotného stavu štrnásťnásobného major víťaza neskrýval ani tréner rydercupového tímu USA Tom Watson.Predovšetkým si želám, aby bol Tiger čo najskôr zdravý a konkurencieschopný, azda mu návrat nebude trvať dlho. Samozrejme, že som sklamaný z toho, že Tiger Woods sám požiadal o to, aby som neuvažoval o jeho nominácii do amerického rydercupového tímu. Ale je pravda, že jeho zdravotný stav nie je taký, aký by sme potrebovali,“ priznal Watson.

V americkom rydercupovom rebríčku si priamu nomináciu na súboj s Európou vybojovali Rickie Fowler, Jim Furyk, Zach Johnson, Matt Kuchar, Phil Mickelson, Patrick Reed, Jordan Spieth, Jimmy Walker a Bubba Watson. Rydercupové zápasy sú na programe 26.-28. septembra v škótskom Gleneagles.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv