Neprehliadnite

Ryder Cup: Mickelson sa kvalifikoval, Woods už jedine cez voľnú kartu

 

Záverečný major turnaj sezóny US PGA Championship, ktorý vyhral v oslnivej forme hrajúci Rory McIlroy, bol pre PGA_Mickelson_2amerických hráčov poslednou možnosťou sa priamo kvalifikovať na Ryder Cup 2014. Túto šancu dokonale využil najmä Phil Mickelson, ktorý sa v tejto sezóne výkonnostne trápil, ale vo Valhalle skončil druhý a napokon sa 26.-28. septembra predstaví v škótskom Gleneagles.

/Obr. Phil „Lefty“ Mickelson výkonnostne v auguste ožil/

Naopak, ďalší Američan Tiger Woods neprešiel katom a zámorská sezóna sa pre neho prakticky skončila, pretože nepostúpil do play-off FedEx Cupu. Bývalý svetový líder sa trápi od návratu po marcovej operácii platničky, takže v prestížnom súboji proti európskemu tímu je teraz jeho štart závislý od voľnej karty. Mená tých troch šťastlivcov, ktorí ich dostanú, oznámi americký kapitán Tom Watson 2. septembra. Rovnaký PGA_Mickelsontermín platí aj pre európskeho kapitána Paula McGinleyho.

/Obr. Phil Mickelson sa teší na svoju 10. účasť na Ryder Cupe/

„Lefty“ Mickelson išiel vo Valhalle vo flajte prvé dve kolá s Woodsom, ktorého napokon zdolal o dvanásť úderov. Okrem Mickelsona, pre ktorého to bude rekordná desiata účasť na Ryder Cupe, sa do národného tímu kvalifikoval aj úradujúci šampión US Masters Bubba Watson. Ten vyhral po prvý raz bodovací rebríček a na Ryder Cupe sa predstaví po tretí raz. Zvyšok amerického tímu zatiaľ tvoria Jim Furyk, Rickie Fowler, Jimmy Walker, Matt Kuchar, Jordan Spieth, Patrick Reed a Zach Johnson.

Menej šťastia mal Jason Dufner. Ten odstúpil zo štvrtého majoru sezóny a vypadol tak z Top 9 rydercupového PGA_Woodsrebríčka. Ryan Moore skončil v rydercupovom rebríčku na nepostupovom 11. mieste, za ním nasledoval Brendon Todd a Keegan Bradley, ktorý na US PGA Championship neprešiel katom.

/Obr. Tiger Woods hral vo Valhale s bolesťami chrbta, ale v inej časti,  ako mu v marci operovali/

Najväčší americký otáznik visí však naďalej nad Woodsom. Štrnásťnásobný major víťaz vo Valhalle bojoval s menším bolesťami chrbta a keďže nemá ani výsledky, jeho ôsmy štart na Ryder Cupe sa komplikuje.

Od spomínaného chirurgického zákroku štartoval Woods len na štyroch podujatiach. A jeho výsledkové výstupy neboli príliš očarujúce. Z jedného turnaja odstúpil, dvakrát neprešiel katom a na British Open obsadil samostatné 69. miesto. Napriek tomu, kapitán Watson na utorkovej tlačovej konferencii naznačil, že rozhodujúci bude Woodsov PGA_Woods_2zdravotný stav. „Najdôležitejšie je jeho zdravie. Opakovane to hovorím od začiatku jeho zranenia. Ak bude zdravý a dobre hrať, tak ho zoberiem. Práve teraz jeho zdravotný stav nie je dobrý.

/Obr. Tiger Woods na US PGA Championship hral cez bolesť/

Ak sa čokoľvek zmení v najbližších troch týždňoch, budem to monitorovať. Budeme spolu hovoriť rovnako ako o jeho hracích schopnostiach. Budem celú situáciu pozorne sledovať,“ povedal Watson.

Európania získali v tejto sezóne po prvý raz tri zo štyroch prestížnych major titulov a hrajú skutočne v pozoruhodnej „fazóne“. Severný Ír McIlroy sa blysol na British Open a US PGA Championship, Nemec Martin Kaymer triumfoval na US Open. Švéd Henrik Stenson, ktorý bol tretí vo Valhalle, sa už posunul na 2.miesto za McIlroya v európskom bodovacom rebríčku. Napriek tomu kapitán hráčov zo starého kontinentu brzdí prehnaný optimizmus. „Určite ich nepodceníme,“ reagoval líder McGinley. Faktom však je, že keď naposledy Európa získala v roku 2008 tituly na British Open a US PGA Championship zásluhou Íra Pádraiga Harringtona, tak tím USA v tej sezóne vyhral Ryder Cup.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv