Neprehliadnite

Anatomic 42

 

Anatomic42_4-ksKomfort a bezpečnosť v kombinácii so športovými prvkami. Motorová jachta Anatomic 42 ponúka výnimočnú príležitosť užívať si unikátnu plavbu najvyššej kvality.

Text: Jakub Jesenski

 

„New age“

S projektom Anatomic 42 sa v podstate zrodila úplne nová vízia jachty. Trup lode je kompletne z hliníku, agresívny pohon majú na starosti dva dieselové agregáty MTU 16V 4000 M90, pričom elegantný exteriér s harmonizujúcimi tvarmi a jasnými líniami podtrhuje športový a rýchlostný   charakter plavidla. Hladko naleštené prvky z nehrdzavejúcej ocele, ktoré po celej dĺžke bočných okien zdôrazňujú pomalú aj rýchlu jazdu, prechádzajú v prednej časti do výrazne dynamického čela lode. Celková dĺžka je 42 m, šírka 8 m, maximálny ponor 1,3 m a maximálna rýchlosť 26 uzlov. Služby jachty môže využiť desať hostí, pre obsluhu sa počíta so sedemčlennou posádkou.

Anatomic_titulka_2

Univerzálny „look“

Dizajnérska kombinácia klasiky s prvkami „futurizmu.“ Aj tak by sa dal opísať luxusný produkt španielskej spoločnosti Tiranian Yachts so sídlom v Malage, ktorý inak navrhla firma Eurocraft. Interiérový aj exteriérový dizajn je výsledkom kreatívnej činnosti ľudí z Egg & Dart Design Corp., pričom ponúka veľkorysý priestor na nerušenú party v odpočívacej časti s dlhým barom, jedálenským stolom a „vírivkou“ s bohatým priestorom na slnenie a opaľovanie. Vnútorné priestory jachty sú striktne rozdelené na dve časti – pre posádku so servisnými zamestnancami a pre majiteľa s hosťami. Jedno hlavné schodisko prepája všetky tri paluby s čarovnou atmosférou, ktorú umocňuje denné svetlo prechádzajúce cez strešné okno.

Anatomic42_titulka_3

Priestor a svetlo

Hlavná paluba zahŕňa hlavný salón s oddelenou jedálenskou časťou. Časť jachty určenej pre majiteľa disponuje „malými kúpeľami“ vrátane parnej sauny, ale aj ukážkovým výhľadom a dobrou svetelnosťou, čo je zasa výsledkom unikátneho funkčného dizajnu okien. Ozdobou jachty sú aj dve majiteľove izby na šírku jachty s hydraulicky zasúvacími balkónmi, ktoré vytvárajú prirodzené spojenie s vonkajšou časťou lode a súčasne vzdušné prostredie s vysokým stupňom súkromia. Skutočnosť , že na hlavnej palube sa nachádza aj kuchyňa a jedáleň pre posádku, je zárukou perfektného servisu na všetkých úrovniach. Dolná paluba zahŕňa štedro vybavené štyri hosťovského kabíny s dvojdielnymi umývadlami. Do kabín preniká vďaka rozšíreným oknám slnečné svetlo, čo podporuje a znásobuje dobrý pocit z priestoru. Dokonale sa tak pri koncepte interiéru naplnila myšlienka o hre s priestorom a svetlom, ktoré poskytujú luxusný pobyt na palube jachty s nenáročným ovládaním a prevádzkovaním. Úžitkovú hodnotu jachty zvyšujú funkčné detaily. V  zadnej časti dolnej paluby sú to malé garáže určené napríklad pre vodné skútre.

Anatomic42_interiér_3

Cena jachty Anatomic 42 sa pohybuje okolo 16,5 milióna eur.

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv