Neprehliadnite

Sci-fi vajíčko

 

jet_Capsule_01V závere minulého roka na predajnom veľtrhu v Monacu spôsobila nemalý rozruch malá variabilná jachta Jet Capsule 2014. Jachta, ktorá pripomína sci-fi vajíčko, ponúka nové možnosti námornej prepravy na kratšie vzdialenosti v luxusnom vybavení.

Text: Jakub Jesenski

 

Loď Jet Capsule je vyrobená v Taliansku. Je to výsledok spolupráce dizajnérov Pierpaola Lazzariniho, zakladateľa spoločnosti Lazzarini Design, a Lucu Sollu. Prvé náčrtky jachty vznikli už v roku 2009, potom prišiel na rad tím inžinierov, ktorý celú víziu zhmotnil. Ku stavbe trupu využili moderné kompozitné materiály a uhlíkové vlákna, takže loď je tak mimoriadne ľahká a vďaka tomu aj rýchla. Navyše spotrebuje menej paliva, takže jej prevádzka je lacná a ekologická.

jet_Capsule_02

 

 

Štyri základné varianty

Celková dĺžka jachty je len 7,5 m a maximálna šírka 3,5 m. Napriek týmto minimalistickým rozmerom sa autorom diela podarilo vytvoriť kreatívny priestor vďaka viacerým výrobným variantom interiéru. Majiteľ jachty si totiž Jet_Capsule_03môže vybrať rozmiestnenie vnútorného priestoru zo štyroch možností podľa potreby jej využitia. V prvom prípade dodáva výrobca jachtu (pozn. prázdnu mušľu) s minimálne zastavaným priestorom, ktorý zostáva predmetom objednávky na mieru. Komfortný mód počíta s dvomi pohovkami po stranách, z ktorých sa dá urobiť posteľ pre troch. Ak chce niekto využívať jachtu ako morský taxík, alebo autobus, tak si môže zvoliť vybavenie s kreslami v rade za sebou pre 6 až 9 dospelých osôb. Posledný variant počíta s obývacou jachtou Jet Capsule. V tomto prípade je dostupná aj minikuchynka, toaleta, dve mobilné kreslá a dvojposteľ.

Výber farby a motora

Samozrejmosťou je aj výber farieb interiéru, v prípade exteriéru je k dispozícii dvanásť farebných kombinácii. Dôležitým krokom je voľba motoru. Štandardne je možné vyberať z motorov o výkone od 150 do 700 konských síl, použitie najsilnejšieho z nich sľubuje maximálnu rýchlosť 50 uzlov (pozn. asi 92 km/h). Že loď je dokonalá skladačka s množstvom variant, naznačuje posledná fáza konfigurátora: v tej je možné vybrať napríklad prídavné aerodynamické krídelka, úpravu pre potápanie, design kokpitu alebo rôzne varianty zábavných systémov. Výrobca ponúka niekoľko predpripravených špecifikácií, napríklad pre policajtov, záchranárov alebo vodných taxikárov. Cena jachty so základným motorom sa pohybuje okolo 150.000 eur, VIP verzia sa predáva za 255.000 eur.

 

Technické špecifikácie superjachty Jet Capsule 2014:

Celková dĺžka: 7,5 m

Maximálna šírka: 3,5 m

Šírka trupu: 3,4 m

Maximálny ponor: 0,50 m

Palivová nádrž: 230 l

Nádrž na pitnú vodu: 88 l

Motory: 1 x 315 hp (Yanmar 6LPA) alebo 2 x 315 hp (Yanmar 6LPA)

Water Jet Hamilton Jet

Maximálna rýchlosť: 50 uzlov (92 km/h)

Jet_Capsule_07 Jet_Capsule_004 Jet_Capsule_04 Jet_Capsule_05 Jet_Capsule_06

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv