Neprehliadnite

Nový kvalifikačný rebríček pre OH 2016 štartuje od British Open

 

Do začiatku olympijských hier 2016 v Rio de Janeiro zostávajú ešte viac ako dva roky, ale nikdy nie je príliš skoro premýšľať o tom, ako sa kvalifikovať na exkluzívnu golfovú súťaž. Podľa zámorských médií Medzinárodná golfová federácia (IGF) plánuje zverejniť tento týždeň pred mužským major turnajom British Open nový kvalifikačný systém. Rio_olympijské_ihriskoTen sa v podstate zlúči s oficiálnym svetovým golfovým rebríčkom, aby napokon určil 60 hráčov, ktorí po viac ako storočí budú v Brazílii bojovať o olympijské zlato v golfe.

Každá krajina bude môcť vyslať na olympijský turnaj až štyroch hráčov, či hráčky, pokiaľ sa umiestnia v Top 15. Následne bude šesťdesiatčlenné štartovné pole pre golfový turnaj doplnené ďalšími v poradí s tým, že z jednej krajiny sa kvalifikujú do Ria maximálne dvaja golfisti resp. golfistky. Množstvo hráčov z Top 100 v oficiálnom svetovom golfovom rebríčku sa tak na turnaj pod piatimi kruhmi určite nekvalifikuje. Pri malých bodových rozdieloch medzi týmito hráčmi v rebríčku sa črtajú dramatické súboje aj na menších podujatiach v období medzi major turnajmi, pričom konečné poradie v kvalifikačnom rebríčku bude známe 11. júla 2016.

Slovenský golf takmer s určitosťou nebude mať na olympiáde v Riu svoje hráčske zastúpenie medzi golfistami ani medzi golfistkami. České olympijské nádeje sa vkladajú do Kláry Spilkovej, ktorá ako jediná má reálne šance získať logo-olympic-games-rio-2016-olimpiadasolympijskú miestenku. Medzi ženami by sa mohlo vďaka národnostným kvótam dostať aj na hráčky, ktorú budú okolo 350. miesta vo svetovom rebríčku. Spilková momentálne figuruje na 207. pozícii, ale zatiaľ to nič neznamená, pretože od tohto týždňa sa začne od nuly.

Podstatne dramatickejšia situácia bude s olympijskými nomináciami v krajinách, ktoré patria medzi golfové veľmoci. V prípade, že by sa napríklad teraz v júli uzatváral kvalifikačný proces, tak by mal v tíme USA istú účasť Bubba Watson, Matt Kuchar, Tiger Woods a Jordan Spieth, zatiaľ čo hráči ako Jim Furyk (11.), Phil Mickelson (13.) a Zach Johnson (15.) by zostali mimo nominácie. Podobná situácia sa črtá aj v ženskom tíme USA, kde by mali k júlu istú olympijskú účasť svetová jednotka Stacy Lewisová, Lexi Thompsonová (5.), Michelle Wieová (6.) a Cristie Kerrová (11.), zatiaľ čo hráčky ako Paula Creamerová (12.), Lizette Salasová (14.), či Angela Stanfordová (13.) by zostali mimo hru.

-JJ-

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv