Neprehliadnite

Langer triumfoval na seniorskom British Open výkonom z inej planéty

 

langer_švihŠtartovné pole na seniorskom British Open absolútne deklasoval Bernhard Langer a získal svoj štvrtý major titul v kategórii hráčov nad päťdesiat rokov. Päťdesiatšesťročný Nemec v tejto sezóne triumfoval už pred mesiacom na Senior Players Championship, pričom na britskej pôde vyhral pred štyrmi rokmi British Open v Carnoustie a vlani prehral v Royal Birkdale až v play-off.

Na ihrisku waleského Royal Porthcawl Golf Clubu dosiahol Langer v štyroch kolách skóre -18 a od prvého dňa len zvyšoval náskok. Druhý v konečnom poradí skončil Colin Montgomerie zo Škótska, ktorý za ním zaostal o priepastných trinásť rán. Langer vstupoval do záverečného dejstva s náskokom ôsmich úderov a napriek veterným podmienkam zvýšil svoj náskok o ďalších päť úderov. Víťazným rozdielom tak vytvoril nový rekord seniorského British Open, keď zápis Boba Charlesa z Tunberry 1989 vylepšil o poltucet rán. Druhý v konečnom poradí skončil Colin Montgomerie zo Škótska, ktorý za ním zaostal o priepastných trinásť rán.

Langer súčasne vyrovnal druhý najvyšší víťazný rozdiel na major turnaji v histórii a zostal len o dva údery za Tigerom Woodsom, ktorý triumfoval s rekordným rozdielom pätnástich úderov na US Open 2000. Nestarnúci Langer_trofejnemecký golfista navyše s bilanciou 266/-18 dosiahol najnižšie výsledné skóre v 28-ročnej histórii seniorského British Open. Len pre zaujímavosť, Langerove finálové kolo sledovalo priamo na ihrisku 10.539 divákov a za celý týždeň si našlo cestu do waleského rezortu 43.503 návštevníkov.

“Bolo to niečo výnimočné,“ uviedol Langer, ktorý si vybojoval účasť na budúcoročnom British Open v St. Andrews. „Už som vyhral aj o 17 úderov, ale to bol svetový šampionát do 25 rokov, takže niečo takéto sa nestáva často. A už rozhodne nie na major turnaji pri danej konkurencii z celého sveta. Mám za sebou neskutočný týždeň.“

Španiel Miguel Ángel Jiménez zakončil svoju premiéru na seniorskom British OPen íglom na poslednej jamke a obsadil delené ôsme miesto. Kapitán amerického ryderucpového tímu Tom Watson zapisoval vo štvrtom dejstve 77 úderov a delil sa napokon o desiatu pozíciu.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv