Neprehliadnite

Víťazstvo nad alergiou

 

S kvitnúcou jarou a čoraz teplejšími dňami prichádza aj jedna nepríjemná záležitosť, ktorá v Európe každým rokom trápi vyššie percento populácie. Alergia – nielen jej celoročná potravinová forma, ale najmä tá, ktorá sa prejavuje v konkrétnom sezónnom období, aj tento rok zažíva svoje vrcholiace štádium. A nebezpečenstvo celkom neskončí, kým neodkvitne väčšina vegetačných nepriateľov.

Zmierňovanie alergie lekársky predpísanými prostriedkami netreba rozhodne zanedbávať, aj bežný život však ponúka elementy, ktoré budú v tejto náročnej letnej misii pomerne úspešné. Ak patríte k alergikom na pele a trávy, najdôležitejšie je maximálne obmedziť kontakt s alergénmi. Zatvorené okná, spustená klimatizácia a vyhýbanie sa cvičeniu vonku sa tak stanú záväznými zásadami. Ak tam ale predsa len musíte, oplatí sa mať na pamäti, že…

Wasabi

Tradičná japonská forma koreniny predstavuje silnú zbraň proti typickému zapchávaniu nosa a dýchacích ciest, spôsobeného alergickou reakciou. Výskum (ako inak, z Japonska) preukázal, že wasabi obsahuje zlúčeninu potláčajúcu chemické látky, ktoré spôsobujú zápal, ktorý spôsobuje pocit ťažkého dýchania a lapanie po dychu. Nehovoriac o tom, že s grilovaným hovädzím vynikne naozaj skvelo.

 

Úľava od kýchania na bežiacom páse

Predbehnite tečúci nos. Thajská univerzita realizovala nasledovnú štúdiu: nechali alergikov, vystaveným aktívnym alergénom, bežať nepretržite po dobu 30 minút. Výsledkom bola redukcia kýchania, výtoku a svrbenia nosa o 83 percent. Fixačný účinok na zápaly má aj obyčajné potenie, čo je jeho jediná pozitívna vlastnosť a tak trochu automatický dôvod na radosť zároveň. V nadchádzajúcich mesiacoch si ho zaiste užijeme viac než dosť.

 

Svieže oči

Začervenané očné bielka môžu mať svoj pôvod v mnohých činnostiach, tento alergický prejav ale patrí k najnepríjemnejším a najviac výrazným. Používať očné kvapky sa oplatí – nielenže očiam vrátia zdravú farbu, ale rozptýlia dráždiace alergény na povrchu oka. Na opuchy zas pomáhajú päťminútové ľadové obklady.

 

Spirulina

Alebo aj zelený zázrak, ako zvyknú túto vodnú rastlinu volať, patrí k najuniverzálnejším prostriedkom alternatívnej medicíny. Je aplikovateľná na nemalú škálu zdravotných problémov, a alergické reakcie nie sú výnimkou. Potvrdili to aj najnovšie výskumy, ktoré pri dlhodobom užívaní (približne 2000 miligramov spiruliny denne, nepretržite po dobu 6 mesiacov) sľubujú menej kýchania a nosného výtoku. Tiež je to účinný spôsob, ako objaviť ďalšie z mnohých liečivých účinkov tejto riasy.

 

P.S. Spojeńé štáty už poznajú mobilnú aplikáciu, ktorá zbiera aktuálne dáta z príslušných staníc, určených na meranie ovzdušia, a tak vám vie v reálnom čase na základe frekvencie výskytu nebezpečných peľov odporučiť, či neodporučiť dlhší pobyt na čerstvom vzduchu v prírode. Kedy podobná vychytávka dorazí na starý kontinent, zatiaľ nevedno. Isté ale je, že by si našla nemálo priaznivcov a posunula digitálne technológie smerom k ďalším užitočným možnostiam. 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv