Neprehliadnite

Neskutočné miesta, ktoré skutočne existujú. Druhá časť

 

V druhej časti zoznamu najzvláštnejších miest sveta sa nachádzajú ozajstné lahôdky, ku ktorým sa radový turista zaručene nedostane. Vedeli ste, že existuje napríklad ružové jazero či vodopád, nachádzajúci sa pod vodou? Znova: nejde o žiadne počítačovo vytvorené či upravené obrázky.

Tunel lásky, Ukrajina

Povinná záležitosť pre romantikov sa nachádza pár stoviek kilometrov od ukrajinsko-poľských hraníc. Tunel vytvorený z kríkov okolo starých koľajníc sa vytvoril spontánne v priebehu niekoľkých rokov, kedy touto trasou trikrát denne prechádzal vlak. V oblasti Klevan, kde sa tunel nachádza, je možné nájsť ešte jeden turisticky zaujímavý prvok – zrúcaniny hradu z 13. storočia a približne rovnako starý kostol.

 

Jazero Hillier, Austrália

Doslovný prírodný zázrak nájdeme v krajine bohatej na podobné úkazy. Voda v jazere Hillier je ružová vďaka vzácnej symbióze rias a baktérií. Netypická farba ale nemá žiadny vplyv na okolité prostredie, a ani na človeka.

 

Caňo Cristales, Kolumbia

Je považovaná za najkrajšiu rieku sveta, a to nielen rôznymi periodikami, ale aj samotnými cestovateľmi. Mnohofarebná rieka vďačí za svoju premenlivosť – ako inak – miniatúrnym živočíchom, ktoré ju obývajú.

 

Giant’s Causeway, Severné Írsko

Aj druhý najväčší z britských ostrovov má svoj Stonehenge. Na rozdiel od toho slávneho, jeho pôvod je objasnený. Stojí za ním sopečná aktivita, ktorá pred miliónmi rokov vytvorila dokonalé schodovité stĺpce.

 

Gejzír Fly, Nevada

Takmer uprostred ničoho, v Nevadskej púšti, sa nachádza tento mimozemsky pôsobiaci útvar. Vznikol v podstate náhodou, počas vŕtania studne. Na povrch sa ale dostala nielen voda, ale aj minerály a na nich rastúce riasy, ktoré majú na svedomí zvláštne zafarbený povrch.

 

Podvodný vodopád, Maurícius

Dvetisíc kilometrov západne od afrického pobrežia, iba kúsok od vyhľadávanej dovolenkovej destinácie, sa nachádza jedinečný svetový unikát. Z vtáčej perspektívy to vyzerá ako vodopád, do ktorého sa zlieva morská voda zo všetkých strán. V skutočnosti ale ide o dokonalú optickú ilúziu, vytvorenú prírodou; môžu za to nánosy piesku, ktoré sa zoskupujú okolo epicentra zdanlivého „vodopádu“. Príčina? Ostrov je relatívne nový (má len zopár miliónov rokov) a stále sa formuje. Spolu so svojím okolím.

 

Foto: distractify.com

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv