Neprehliadnite

Mickelson objektom vyšetrovania FBI a SEC

 

Traders Work On Floor Of New York Stock ExchangeKeď si po vás prídu agenti FBI (Federálny úrad pre vyšetrovanie) priamo na golfové ihrisko, tak to zvyčajne neznamená nič príjemné. A práve to sa stalo počas nedávneho turnaja The Memorial americkému hráčovi Philovi Mickelsonovi. „Lefty“ sa totiž ocitol medzi osobami podozrivými z „insider tradingu“, teda využívania dôverných informácií ako nedovolenej výhody pre obchodovanie.

Podľa zámorských denníkov New York Times a Wall Street Journal do vyšetrovania sa zapojila aj Bezpečnostná Mickelsonburzová komisia (SEC). Spomínané orgány vyšetrujú okrem Mickelsona aj profesionálneho gamblera Williama „Billyho“ Waltersa z Las Vegas a magnáta Carla Icahna, pretože všetci traja sa údajne stali súčasťou špekulácii na poli financií, hazardu a športu.

„Neurobil som absolútne nič zlého,“ hájil sa Mickelson, ktorého agenti FBI kontaktovali v Muirfield Village po skončení prvého kola, ale on ich poslal za svojimi právnikmi. New York Times súčasne potvrdil, že agenti FBI kontaktovali „Leftyho“ aj minulý rok v New Jersey. Vyšetrovanie prebieha už od roku 2011, pričom prípad sa týka „dobre načasovaných“ finančných transakcií Mickelsona a Waltersa do spoločností, ktoré v tom čase prevzal Icahn.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv