Neprehliadnite

BMW Intermarine 55

 

Zo spolupráce BMW Group DesignworksUSA a Intermarine, elitnej brazílskej lodenice pre luxusné jachty, vzišla silná a kultivovaná loď BMW Intermarine 55. Vyrába sa s dvomi agregátmi, ktoré majú 670 a 800 konských síl, pričom maximálna rýchlosť je 35 uzlov.

Text: Jakub Jesenski

Intermarine 55 Exterior Side View (02/2011)

 „Bavorák“ z Brazílie                                                                                                                                                                               Pri navrhovaní hlavných čŕt trupu jachty sa vychádzalo aj z technológii a postupov známych v automobilovom priemysle napríklad pri výrobe BMW X6. Podobne sa od automobilky inšpirovali tvorcovia aj pri detailoch, akým je napríklad  impozantný prívod vzduchu z nehrdzavejúcej ocele.  Pre Intermarine je to prvý „output“ v novej ére výroby jácht, pre DesignworksUSA zasa ďalší dôkaz o rozrastajúcom sa portfóliu klientov z Brazílie. Brazília je v súčasnosti ôsmou najväčšou priemyselnou krajinou na svete, pričom viacero popredných firiem vyhľadáva práve služby  DesignworksUSA, aby sa im podarilo osloviť zákazníkov v regióne, rovnako ako tých v zahraničí, ktorých počet tiež narastá.

 BMW_Designed_Intermarine-55_04

Dizajnerské detaily
S celkovou dĺžkou 17,4 m je Intermarine 55 veľmi luxusnou loďou, no nielen pre exkluzívny dizajn, ale tiež pre vyváženosť priestoru. Bola vytvorená, aby poskytovala harmóniu počas dňa aj v noci, a má vynikajúce vybavenie v interiéroch vrátane salónu, lodnej kuchyne, troch kabín a dvoch kúpeľní. Pohodlne sa na jachtu zmestí šesť ľudí a jeden námorník. Tím z DesignworksUSA vytvoril inovatívny exteriér lode, ktorý pôsobí energicky, no súčasne má elegantné a kultivované línie. Veľké okná majú unikátne a dynamické tvary, ale hlavne poskytujú otvorený výhľad na more. Ďalšou pozoruhodnou inováciou  je tvar všetkých bočných okien na trupe lodi. Nie sú tam žiadne tradičné kruhové a neotvárateľné okná. Okná na Intermarine 55 tvoria ucelené sklá lichobežníkového tvaru,  ktoré umožňujú lepšiu svetelnosť a viditeľnosť v interiérových priestoroch, pričom dodávajú efektný vzhľad celej jachte. Vonkajšie časti na jachte poskytujú maximum otvoreného priestoru. Rovnako aj cez okná v salóne, kabínach a kúpeľniach poskytujú výhľad na more. Vzhľadom na brazílske podnebie a klímu mysleli dizajnéri aj lepšie využitie a funkčnosť hornej paluby.

 Intermarine 55 Exterior Side View (02/2011)

Aktivity DesignworksUSA                                                                                                                                                             Okrem Intermarine patrí medzi brazílskych klientov DesignworksUSA napríklad aj Embraer, tretí najväčší producent v leteckom priemysle na svete so sídlom v Sao Jose do Campos. Ďalej je to firma Schioppa, ktorá sa počas 60-ročnej tradícii stala najväčším juhoamerickým špecialistom na výrobu koliesok a rotačných mechanizmov pre lekárske pomôcky a zariadenia . Sídlo v Sao Paulo má aj spoločnosť Pado, ktorá vyrába mosadzné a alumíniové zámky, vložky, kľučky, pánty a držiaky. DesignworksUSA vyhľadáva príležitosti po celom juhoamerickom kontinente a preto spolupracuje napríklad aj s venezuelskou firmou Siragon, ktorá sa špecializuje na výrobu a montovanie počítačových hardwarov a iných technológii vrátane digitálnych fotoaparátov, periférnych zariadení a plazmových televíznych obrazoviek. Zatiaľ, čo Intermarine sa špecializuje na trh s luxusnými jachtami, DesignworksUSA navrhoval už aj napríklad pre nemeckú firmu Bavaria Yachts.

BMW_Designed_Intermarine-55-05

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv