Neprehliadnite

Scott vymení v pondelok Woodsa na poste jednotky, ohrozená aj pozícia ženskej líderky

 

Adam Scott mohol v posledných týždňoch na štyroch turnajoch zosadiť Tigera Woodsa z postu svetovej golfovej jednotky, ale nepodarilo sa mu to. Paradoxne, austrálsky golfista vymení Woodsa na čele rebríčka v pondelok, hoci tento týždeň si dal voľno a nehrá žiadny turnaj. Scott mohol predstihnúť hviezdneho scott-adam-swingsAmeričana už v prípade, že by vynechal Players Championship. Lenže on štartoval, a skončil až na 38. mieste. Woods, ktorý od operácie platničky pauzuje už šesť týždňov a vynechal aj US Masters, figuruje na čele poradia golfistov už 683 týždňov.

/Obr. Austrálčan Adam Scott/

Postavenie každého hráča v oficiálnom svetovom golfovom rebríčku je dané bodovým priemerom. Ten sa vypočíta ako pomer celkového počtu získaných bodov a celkového počtu turnajov, na ktorých sa daný hráč počas dvojročného obdobia zúčastnil. „Bol by to zrejme cenný úspech. Ak by som sa nikdy nestal svetovou jednotkou, pričom by som bol blízko, tak by som zostal sklamaný. Ale ak mám byť úprimný, tak radšej by som vyhral US Open a nebol tento rok svetovou jednotkou,“ povedal pre oficiálny portál PGA.com Scott, ktorý sa stane prvým Austrálčanom na čele svetového rebríčka od čias Grega Normana. Ten v 80-tych a 90-tych rokoch minulého storočia kraľoval celkovo 331 týždňov.

Pred neoficiálnym piatym majorom na ihrisku v TPC Sawgrass mohli Woodsa zosadiť z piedestálu celkovo štyria hráči. Okrem Scotta ešte Henrik Stenson, Bubba Watson a Matt Kuchar. Žiadnemu z nich sa to však Lydia_Konepodarilo. Kuchar však tento týždeň štartuje na turnaji HP Byron Nelson Championship a podľa štatistického experta zo stanice Golf Channel Alana Robinsona potrebuje americký borec 53 bodov na to, aby zosadil svojho krajana. Vzhľadom na kvalitu štartovného pola však aj v prípade víťazstva zrejme nezíska viac, ako 40 bodov.

/Obr. Sedemnásťročná hviezda Lydia Ko/

Neistá je aj pozícia svetovej jednotky v ženskom golfe. Aktuálna juhokórejská líderka Inbee Park totiž nevyhrala turnaja od júnového US Open. V minulo roku pritom triumfovala senzačne na troch major íventoch v rade a svetovou jednotkou je už nepretržite 57 týždňov. Inbee Park nehrá tento týždeň na turnaji z kalendára LPGA Tour – Kingsmill Championship vo Williamsburgu. A to otvára šancu pre bývalú jednotku Stacy Lewisovú z USA a sedemnásťročnú senzáciu Lydiu Ko z Nového Zélandu. „Dúfam, že jedného dňa sa stanem svetovou jednotkou. Neviem však, či sa tak stane teraz v najbližšej dobe. Tvrdo však na tom pracujem,“ povedala tínedžerka kórejského pôvodu Lydia Ko, ktorá má na konte už tri tituly na LPGA Tour.

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv