Neprehliadnite

Scott novou svetovou jednotkou, druhý Austrálčan po Normanovi

 

Austrálčan Adam Scott zosadil Tigera Woodsa po 60 týždňoch z postu svetovej jednotky napriek tomu, že Adam_Scott_02v uplynulom týždni neštartoval na žiadnom turnaji. Víťaz US Masters 2013 strávil 38 týždňov so štatútom druhého hráča sveta a využil fakt, že Američan Woods absentuje od marca a teraz sa zotavuje po operácii platničky.

Nový tridsaťtriročný líder svetového rebríčka sa stal druhým Austrálčanom na golfovom tróne. Pred ním sa to podarilo Gregovi Normanovi, ktorý bol jednotkou do roku 1998 celkovo 331 týždňov. „Toto je ďalší výnimočný úspech pre Adama Scotta,“ povedal výkonný šéf  PGA of Australia Brian Thorburn. „Austrálska goflová komunita je nesmierne hrdá na Adama a už sa tešíme na jeho ďalší progres v tomto roku.“

Scott mohol v posledných týždňoch zosadiť Woodsa z postu svetovej golfovej jednotky hneď na štyroch turnajoch, ale nepodarilo sa mu to. Predstihnúť hviezdneho Američana mohol aj v prípade, že by vynechal Players Championship, lenže on štartoval, a skončil až na 38. mieste. Woods, HSBC Champions - Day 4ktorý pauzuje už dva mesiace a vynechal aj US Masters, figuroval na čele poradia svetových golfistov doteraz celkovo 683 týždňov.

Postavenie každého hráča v oficiálnom svetovom golfovom rebríčku je dané bodovým priemerom. Ten sa vypočíta ako pomer celkového počtu získaných bodov a celkového počtu turnajov, na ktorých sa daný hráč počas dvojročného obdobia zúčastnil. Pred neoficiálnym piatym majorom na ihrisku v TPC Sawgrass mohli Woodsa zosadiť z piedestálu celkovo štyria hráči. Okrem Scotta ešte Henrik Stenson, Bubba Watson a Matt Kuchar. Žiadnemu z nich sa to však nepodarilo.

Oficiálny svetový golfový rebríček (k 19. máju):

1. Adam Scott (Austr.) 7,99, 2. Tiger Woods (USA) 7,84, 3. Henrik Stenson (Švéd.) 7,72,  4. Matt Kuchar (USA) 7,12, 5. Bubba Watson (USA) 7,04, 6. Jason Day (Austr.) 6,60, 7. Sergio García (Šp.) 6,26, 8. Justin Rose (Angl.) 6,10, 9. Jordan Spieth (USA) 6,09, 10. Rory McIlroy (Sev.Ír.) 5,76,….258. Alex Čejka (Nem.) 0,65.

 

-JJ-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv