Neprehliadnite

Princezná V48

 

Princeznú medzi jachtami strednej veľkosti nemôže vyrábať nikto iný, ako britská lodenica Princess Yachts. V anglickom Plymouthe sa zrodila loď, ktorá má ambíciu sa dostať na vrchol rebríčka vyhľadávanosti medzi zákazníkmi, a to ako výkonom, tak i jednoduchosťou ovládania.

Výrobca ju vydáva za ideálnu voľbu pre jachtárskych začiatočníkov. Dobre vie, prečo tak robí – model V48 disponuje systémom IPS, ktorý predstavuje vrchol relaxačného jachtingu. Jeho prednosti zákazník pociťuje hneď v niekoľkých oblastiach – menovite ovládaní, palubnom komforte a výkone – zoznam jeho vlastností by ale zabral niekoľko papierových strán formátu A4. Konkrétne v prípade tohto modelu ale jedna z nich stojí nad všetkými: ľahkosť ovládania, vďaka najnovšej generácii ovládacieho joystiku, integrovaným tlačidlám na prechod do nízkej rýchlosti, režimu pákového ovládania a nastaviteľnému tempomatu.

Výkonové parametre sa na papieri síce blížia štandardu triedy, avšak IPS systém úraduje aj tu. Dvojica motorov Volvo IPS600, z ktorých každý disponuje maximálnym výkonom 435 koní, poháňa jachtu na otvorenom mori cestovnou rýchlosťou od 22 do 28 uzlov. Najvyššia možná hodnota predstavuje o niečo málo viac ako 30 uzlov.

Ani vnútorným vybavením sa tento cruiser strednej veľkosti a triedy nenecháva zahanbiť. Dizajnovo ide o ľahký nadpriemer triedy, niektoré prvky ale citeľne kopírujú lode o triedu väčšie. Základnou jednotkou vnútorného priestoru je hlavná kabína s vlastným príslušenstvom a pár rozmerných okien, ktoré pôsobia tak trochu ako z funky hotelovej izby. Nechýba v nej zábavné centrum s TV a ďalšie moderné technické vychytávky. Predná kabína predstavuje plynulý prechod zo socializačného priestoru vo vnútri do pohodlnej kapitánskej pracovne. Aj tu platí, že tie najpodstatnejšie veci sa skrývajú v maličkostiach. Trojica okenných portov v skosenom strope má mamutí podiel na viditeľnom presvetlení priestoru, a sekundujú im priestranné okná po celom obvode miestnosti. Presvedčte sa vo fotogalérii.

 

Foto: Princess Yachts

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv