Neprehliadnite

Pánska vlasová analýza, III. časť

 

Do tretice venujeme mužskému vlasovému stylingu náležitú pozornosť, ktorá mu právom patrí. V tomto prípade si posvietime na jedného z najstarších pomocníkov na úpravu frizúry: lak na vlasy.

Nie je lak ako lak. Zásadný rozdiel nájdeme už medzi základnými rozlišovacími verziami pre dámy a pre pánov. Kým prvá menovaná skupina sa vyznačuje jemnejšou konzistenciou a hoci slúži na zafixovanie výsledného účesu, výsledok v podobe dlhých vlasov má ešte stále pomerne veľký manévrovací priestor. Naproti tomu, pánske laky musia držať na svojom mieste vlasy omnoho kratšie, a to sa zákonite prejaví na ich vlastnostiach. Samotný účes fixujú vo všeobecnosti omnoho tvrdšie, hoci aj v tomto prípade je na výber z niekoľkých stupňov fixačnej škály.

Lak patrí hneď po géle k najpopulárnejším stylingovým produktom, určený je ale takmer výhradne na finálnu úpravu účesu, na rozdiel od predošlých dvoch súrodencov. V dnešnej kozmeticky pokročilej dobe majú laky tiež niekoľko doplnkových výhod, tie sa ale zvyknú líšiť od modelu k modelu. Zvyčajne obsahujú pomerne účinný UV filter, ktorý vlasy chráni pred nebezpečným slnečným žiarením. Zdá sa vám to banálne? Práve svetlo má na svedomí mnohé problémy s vlasmi, ako je zvýšená lámavosť, blednutie prirodzenej farby či strata ich ohybnosti. Ďalej je bežné, že laky obsahujú látky, ktoré vlasom dodávajú lesk, či komplexy vitamínov a ďalších prvkov, ktoré vlasy vyživujú.

Nanášanie na vlasy by nemalo prebiehať zo vzdialenosti menšej ako 20 centimetrov. Tak sa na ich povrchu vytvorí tenký, súvislý film, ktorý ich vo výslednej podobe spevní. Odporúčaná vzdialenosť by sa nemala brať na ľahkú váhu; pri nesprávnom použití hrozia vlasy mastné a neupravené.

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv