Neprehliadnite

Neskutočné miesta, ktoré skutočne existujú. Prvá časť

 

Cestovateľské méty sú výsostne individuálnou záležitosťou, môžeme ale zaručiť, že pri pohľade na niektorú z nasledujúcich fotografií sa zoznam vysnívaných miest rozšíri každému. Ak ste si totiž doteraz mysleli, že niektoré miesta nemôžu byť ozajstné, a že môžu vzniknúť jedine v počítačovom grafickom programe, mýlite sa. Verte či nie, tieto miesta skutočne existujú a sú rozhodne hodné videnia naživo.

 

Soľná púšť Sala de Uyuni, Bolívia

Táto najväčšia soľná púšť na svete je v určitom období roka len „obyčajnou“ pustinou, ktorá zaujme nápadne bielym povrchom a unikátnymi lagúnami. Keď však nastane obdobie dažďov, typické pre trópy, naskytne sa turistom scenéria, ktorá sa neopakuje nikde inde. Púšť sa v priebehu niekoľkých hodín zmení na najväčšie prírodné zrkadlo planéty.

 

Hory Tianzi, Čína

Je vám táto scenéria povedomá? Ak patríte k filmovým fanúšikom, tak zaiste áno. Pohorie Tianzi, ktoré sa nachádza v centrálnej časti Číny, pôsobí natoľko mimozemsky, že sa dokonca objavilo v známom filme Avatar režiséra Jamesa Camerona.

 

Jaskyne Reed Flute, Čína

Sieť jaskýň dlhú takmer štvrť kilometra objavili v najľudnatejšej krajine už pred vyše 1200 rokmi. V súčasnosti patrí k tamojším turistickým atrakciám, a jej vnútro je nasvietené farebnými svetlami, ktoré podtrhujú atmosféru ako zo sci-fi filmu.

 

Národný park Skaftafell, Island

Najvzdialenejšia ostrovná krajina Európy je domovom mnohých prapodivných úkazov. Značná časť z nich sa nachádza práve v Skaftafelli, kde okrem iného návštevníci nájdu aj ľadové jaskyne, vytvorené na hranách obrovského ľadovca. Vlastne, nejde ani tak o to, ako to vzniklo, ako o to, ako to vyzerá…

 

Antelope kaňon, Arizona, USA

Preslávený Grand Canyon patrí síce medzi nesporné turistické symboly sveta za veľkou mlákou, omnoho nižšie percento cestovateľov ale vie, že nie je zďaleka najkrajším kaňonom v USA. Túto kategóriu neoficiálne vyhráva práve Antelope, ktorý nie je vznikom nijako výnimočný, zato dojmom áno. Farebné steny kaňonu sú výsledkom odrazu denného sveta v určitých hodinách. Uvidieť ho v tejto konštelácii sa teda nepodarí každému.

 

Bigarský vodopád, Rumunsko

Tu azda slová nie sú potrebné – jeden z najkrajších vodopádov na svete sa nachádza v Európe, a v podstate nie veľmi ďaleko od slovenských hraníc.

 

Hviezdne more, ostrov Vadhoo, Maledivy

Hollywood má svoj chodník slávy, hviezdy hrajú hlavnú úlohu aj v tomto neobvyklom prírodnom úkaze. Pláž neveľkého ostrova vyzerá cez deň ako každá iná. Až po zotmení nastáva malý zázrak – voda na pobreží sa trblieta, akoby sa v nej odrážali milióny hviezd. V skutočnosti ide o špecifický druh fytoplanktónu, ktorý v noci trblieta.

 

Grand Prismatic Spring, Wyoming , USA

Mohlo by sa zdať, že sa pozeráte na snímku z vesmírnej sondy, ktorá odfotografovala povrch neznámej planéty. V skutočnosti je to najväčší termálny prameň v USA a tretí najväčší na svete. Nachádza sa v známom Yellowstonskom národnom parku. Aj tu hlavnú úlohu zohráva morský planktón, ktorý pigmentom nápadne zafarbuje okraje termálneho jazierka.

Foto: virality.cz

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv