Neprehliadnite

McIlroy vypadol po prvý raz za tri roky zo svetovej Top 10

 

Poprednému svetovému golfistovi Rorymu McIlroyovi sa zatiaľ nedarí celkom zastaviť výkonnostný pokles. Rory_001Dôkazom toho sú aj štatistické ukazovatele. Severný Ír totiž po prvý raz za posledné tri roky vypadol z elitnej desiatky oficiálneho svetového rebríčka. Momentálne ostrovný golfista figuruje na jedenástej priečke z bodovým priemerom 5,74 a pokračuje tak jeho trápenie od roku 2013, keď prišiel o post svetovej jednotky.

„Nie je to vôbec príjemné, keď sa viac ako tri roky pohybujete v Top 10 a cítite sa tam pohodlne,“ povedal McIlroy pred turnajom v Quail Hollow, kde v roku 2010 zaknihoval prvé víťazstvo na US PGA Tour, a kde od štvrtka štartuje na podujatí Wells Fargo Championship „Dúfame, že sa dostanem späť na priečky, ktoré som okupoval v posledných rokoch.“

McIlroy, ktorý v nedeľu oslávi 25. narodeniny, bol svetovou jednotkou celkovo 39 týždňov. Naposledy sedel na tróne predtým, ako ho vystriedal Tiger Woods po triumfe v marci minulého roku na Arnold Palmer Rory_02Invitational. Woods, ktorý sa však podrobil operácii chrbta a vynechal už US Masters, zrejme o post jednotky v najbližšej budúcnosti príde, no McIlroy ho pri súčasne forme určite striedať nebude.  V roku 2013 nevyhral rodák zo severoírskeho Holywoodu turnaj na US PGA Tour ani na European Tour, pričom na British Open ani neprešiel katom.

McIlroy prežíva menší pád po úspechoch v roku 2012, keď vyhral päť turnajov vrátane PGA Championship. Jediné prvenstvo v sezóne 2013 zaznamenal v závere kalendárneho roku na Australian Open. Teraz sa McIlroy predstaví na turnaji Wells Fargo, o týždeň bude hrať na Players Championship, potom cestuje do Anglicka na ívent European Tour – BMW PGA Championship. Potom nasleduje Memorial Tournament, týždeň voľna a US Open.

 

Oficiálny svetový golfový rebríček (k 1. máju 2014):

1. Tiger Woods (USA) 8,46, 2. Adam Scott (Austr.) 8,18, 3. Henrik Stenson (Švéd.) 8,00. 4. Bubba Watson (USA) 7,36, 5. Matt Kuchar (USA) 7,14, 6. Jason Day (Austr.) 6,70, 7. Jordan Spieth (USA) 6,02, 8. Sergio García (Šp.) 5,90, 9. Phil Mickelson (USA) 5,85, 10. Justin Rose (Angl.) 5,80, 11. Rory McIlroy (Sev. Ír.) 5,74…. 255. Alex Čejka (Nem.) 0,67.

-JJ-

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv