Neprehliadnite

European Tour – Madeira Islands Open: Brooksov triumf zatienila smrť kedíka

 

Skrátený turnaj v Clube de Golf do Santo da Serra, ktorý vyhral Angličan Daniel Brooks, zatienilo náhle Brooks_trofejúmrtie kedíka škótskeho hráča Alastaira Forsytha. Brooks vyhral vďaka paru na prvej jamke play-off, na ktorej zdolal Škóta Scotta Henryho. Obaja po dvoch kolách dosiahli skóre 135/-9, čo je o tri údery lepší výsledok ako mali najbližší konkurenti. Henry pritom zahral berdíka na troch záverečných jamkách, čím si vlastne vynútil rozohrávku.

/Obr. Daniel Brooks/

Dvadsaťsedemročný Brooks sa však zdržal veľkých osláv svojho premiérového titulu, za ktorý zinkasoval 75.000 eur, z piety k zosnulému 52-ročnému kedíkovi Iainovi McGregorovi. Rodák zo Zimbabwe, ktorý nosil palice Forsythovi,  podľahol infarktu priamo na ihrisku. Stalo sa to na ferveji deviatej jamky, ktorá bola pre hráča posledná, ešte ju dokončil a obsadil delené 63. miesto.

O tom, že sa hral v Madeire napokon turnaj len na dve kolá, rozhodlo počasie. Hustá hmla niekoľkokrát spôsobila posunutie začiatku. Hráči si v klubhouse uctili minútou ticha pamiatku na zosnulého kedíka. ForsythU mnohých golfistov však vyvolal fakt, že sa pokračovalo v hre aj po smrti kedíka, vlnu nevôle. „Nemôžem uveriť tomu, že v Madeire pokračovali v hre. Život je podstatne dôležitejší ako golf,“ napísal na sociálnej sieti španielsky golfista Pablo Larrázabal, ktorý sa na turnaji nezúčastnil.

/Obr. Alastair Forsyth po tragickej udalosti na 9. jamke/

Forsyth však tvrdí, že McGregorovým želaním by bolo práve turnaj dohrať. „Vycítil som, čo by Mac asi tak chcel. Toho chlapíka som poznal 15 rokov a bol veľmi obľúbeným medzi kedíkmi. Samozrejme, moje myšlienky boli s jeho rodinou. Keď sa stane niečo také náhle, je to vždy veľmi smutné. Bol na to ešte mladý a nemal žiadne problémy, ktoré by sa dali spozorovať,“ povedal Forsyth. „Celou svojou dušou bol golfovým kedíkom, ktorý sa rád smial. Bol to príjemný človek. Som z toho absolútne zaskočený.“

 

Madeira Islands Open

Clube de Golf do Santo da Serra, Madeira (Portugalsko), PAR: 72

/Dotácia turnaja: 600.000 eur, víťaz: 75.000 eur/

1. Daniel Brooks (Angl.) 135/-9 (68+67) na prvej jamke play off, 2. Scott Henry (Škót.)  135/-9 (67+68), T3. Julien Guerrier (Fr.) 138/-6 (69+69), Jordi García (Šp.) 138/-6 (69+69), Antonio Hortal (Šp.) 138/-6 (69+69) a Fabrizio Zanotti (Parag.) 138/-6 (70+68), T7. Martin Wiegele (Rak.) 139/-5 (69+70), Johan Edfors (Švéd.) 139/-5 (70+69) a Michaël Lorenzo-Vera (Fr.) 139/-5 (71+68)

-JJ-

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv