Neprehliadnite

Bugatti, ale na vode…

 

Bugatti Veyron má nespočetné množstvo dôkazov, že patrí medzi kráľov ciest. Ale čo sa stane mimo cesty? Zemský povrch je z väčšej časti pokrytý vodou, preto Bugatti odpovedal aj na túto výzvu. Výsledkom je koncept motorovej jachty z edície „Sang Bleu“.

Text: Jakub Jesenski

bugatti_05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na premene v aerodynamického obojživelníka sa dizajnérsky podieľal Ben Walsh, ktorý sa nechal inšpirovať rýchlostnými pretekárskymi motorovými člnmi. Absolvent Royal College of Art známy svojou posadnutosťou francúzskymi automobilmi, bol v minulosti zodpovedný napríklad  aj za interiér na koncepte vozidla Cadillac Converj. To všetko ešte predtým ako zo štúdia GM’s Advanced Design prestúpil na rovnakú pozíciu v PSA Peugeot Citroën. Teraz priblíž k realite dávny sen z 20-tych rokov minulého storočia, kedy zakladateľ svetoznámej značky Ettore Buggati snoval plány o rýchlom a komfortnom premiestňovaní medzi pobrežiami na oboch stranách Atlantiku.

 

bugatti-_02

 

 

Sofistikované materiály

Walsh v prípade Sang Bleu zvýraznil exkluzívny projekt, ktorý možno nikdy neprejde procesom výroby, ale pôsobí jednoducho technicky aj dizajnovo dokonale. Jachta Bugatti Veyron má konštrukciu z hliníka a karbónových vlákien, ktorá vytvára formu pre takmer desať metrov dlhé rýchlostné plavidlo silno pripomínajúce vesmírne lode z  I. epizódy Hviezdnych vojen. Ojedinelý dizajn najlepšie dokumentuje prepojenie s názvom Veyron. Jachtu poháňa jediný motor, ale pri výkone 1000 konských s agregátom quad-turbo W16 by bol zrejme už ďalší zbytočný.

bugatti_03

Aj s autíčkom

Za čerešničku na torte možno považovať športový automobil Bugatti Veyron Grand Sport „Sang Bleu“ so zaťahovacou strechou navrhnutý špeciálne do série k jachte. Faktom je, že Bugatti Veyrons má už množstvo edícií s názvami ako Pur Sang, Bleu Centenaire, Sang Noir, či Fbg by Hermes. „Sang Bleu“ zvýrazňuje jeho unikátna dvojtónová farebná kombinácia, ktorá nie je odrazom namiešaných plechoviek s farbami v sídle továrne Bugatti vo francúzskom Molsheime, ale mixom dvoch už spomínaných materiálov – „alumínia“ a karbónových vlákien.  Svetlé časti sú prirodzene tie hliníkové, kráľovská modrá zastupuje karbónové prvky.

bugatti_04

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv