Neprehliadnite

US Masters: Po úvodnom kole vedie Haas

 

V úvodnom major turnaji sezóny, ktorým je 78. ročník US Masters, odštartoval najlepšie Bill Haas. Americký golfista absolvoval prvé kolo na 68/-4 a po prvom dni sa usadil na čele. O jeden úder späť je Austrálčan Adam Haas_600Scott, ktorý v Augusta National obhajuje minuloročné „zelené sako“. Scott V prípade celkového triumfu môže vystriedať absentujúceho Tigera Woodsa na poste svetovej jednotky, rovnakú šancu majú aj ďalší Austrálčan Jason Day a Švéd Henrik Stenson.

/Obr. Bill Haas/

Bývalý víťaz FedEx Cupu Haas, ktorého starý ujo Bob Goalby triumfoval na US Masters v roku 1968, síce začal s bogey hneď na prvej jamke, ale potom hral výborne. Zapásal si ešte jedno bogey, ale predovšetkým poltucet berdíkov.  Tridsaťjedenročný Haas viedol po prvom dejstve aj minulý týždeň v Houstone, ale skončil napokon na 37. mieste. V Augusta National sa navyše predstavil s novým kedíkom, namiesto brata mu nosí palice skúsenejší Scott Gneiser.

Spolu s Scottom sú na druhom mieste Američan Bubba Watson a Juhoafričan Louis Oosthuizen. Jeden z favoritov ScottRory McIlroy zo Severného Írska zahral na úvod 71 rán a delí sa o 12. Miesto. Scott, prvý austrálsky víťaz US Masters, mohol po 1. kole aj viesť, ale vedľa piatich birdie odišiel z trojparovej dvanástky s double bogey. Jeho odpal totiž trafil svah a zviezol sa do vody.

/Obr. Adam Scott/

Na dohľad čela poradia sú okrem iných na piatom mieste í Američania Jimmy Walker, tohtoročný víťaz troch turnajov a vedúci muž FedEx Cupu, aj jeho skúsený krajan Brandt Snedeker. Naopak nedarilo sa Philovi Mickelsonovi. Trojnásobný víťaz US Masters zahral štyri nad par a výkonom 76 zaznamenal najhorší výkon z 1. kola v Auguste, čo ho priebežne radí na 67. pozíciu.

 

US Masters (po 1. kole)

Augusta National, Georgia (USA), PAR: 72

/Dotácia turnaja: 8 mil. USD/

1. Bill Haas (USA) 68/-4, T2. Adam Scott (Austr.) 69/-3, Louis Oosthuizen (JAR) 69/-3, Bubba Watson (USA) 69/-3, T5. Kevin Stadler (USA) 70/-2, Jonas Blixt (Švéd.) 70/-2, Gary Woodland (USA) 70/-2, Jimmy Walker (USA) 70/-2, K.J. Choi (Kór.rep.) 70/-2, Brandt Snedeker (USA) 70/-2, Marc Leishman (Austr.) 70/-2.

-JJ- Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv