Neprehliadnite

Strechu preč

 

Zo stúpajúcej vonkajšej teploty sa tešia aj motoristi. Dôvody sú prozaické – absencia strechy a vietor vo vlasoch lákajú na cesty a tejto túžbe sa prispôsobujú aj výrobcovia štvorkolesových krásavcov. Najnovší vychádza z dielne mníchovského BMW.

Horúcim letným hitom tohto roka má byť kabrio verzia prémiového športiaka M4. Jeho novú verziu predstavila bavorská automobilka za veľkých ovácií: podľa slov výrobcu je v mnohých ohľadoch lepšia ako predchodca. Najvačšia zmena, paradoxne, nastala tam, kde ju počas

plného využitia najmenej vnímať: namiesto ľahkej plátennej strechy dali konštruktéri prednosť plechovej skladačke. To malo, prirodzene, negatívny vplyv na hmotnosť kabrioletu.

Neznamená to však, že nové BMW M4 je pomalé. Napriek tomu, že váha s posádkou ľahko prekročí 2 tony, je stále o 60 kilogramov ľahšie ako predchodca. O tom, že brzdiť premávku v ňom rozhodne nebudete, svedčia aj ďalšie papierové parametre: automatická sedemstupňová prevodovka vystrelí auto na stovku za 4,4 sekundy a ručička sa zastaví na už známom, obligátne nastavenom čísle 250 km/h. Keď sa k tomu prirátajú už etablované dizajnové krivky modrobielej vrtule a agresívna predná časť auta, známa už z verzie kupé, možno predpokladať, že medzi kabrio nadšencami pôjde o horúci artikel. Údaje o cene pre slovenský trh, ani presný dátum uvedenia nateraz nie sú známe.

BMW-M4-Convertible-0-600x383

BMW-M4-Convertible-7

BMW-M4-Convertible-10

BMW-M4-Convertible-5

Foto: BMW

 

Značky:

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv