Neprehliadnite

Syrová pochúťka. Zn: exkluzívna

 

Syry patria nielen k najchutnejším, ale aj najzdravším a najobľúbenejším mliečnym potravinám. Aj ony majú svoje rebríčky. A každý rebríček má svojho víťaza. Kráľom syrov však nie je hermelín, ako to hlása reklamný slogan. Je ním absolútne exkluzívny druh, určený solventným labužníkom. Losí syr.

Názov neklame: vyrába sa z losieho mlieka v jedinej lokalite na svete. Je ňou farma Älgens Hus, nachádzajúca sa neďaleko švédskeho mesta Bjurholm. Vyrába hneď tri varianty luxusnej pochúťky, líšiace sa konzistenciou. Tie nesú názvy Gullan, Haelga a Juna, podľa pomenovania trojice losích samíc, poskytujúcich hlavnú výrobnú zložku – losie mlieko. Postup výroby je už desaťročia prísnym tajomstvom.

Približne dvanásť percent obsahu tvoria proteíny a rovnaké množstvo tuky. Exkluzivita tejto potraviny je viac ako zrejmá. Ročne sa vyrobí len niečo cez 300 kilogramov, ktoré je možné kúpiť v niekoľkých špecializovaných obchodoch v západnej Európe. Cena? Labužníci si môžu pripraviť vyše 500 eur za kilogram prvotriedneho škandinávskeho mliečneho výrobku.

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv